Десетте топ мениджъри на България за 2019 година ще бъдат

...
Десетте топ мениджъри на България за 2019 година ще бъдат
Коментари Харесай

Кои са финалистите в Мениджър на годината 2019 - имената на претендентите за титлата ще бъдат обявени днес

Десетте топ мениджъри на България за 2019 година ще бъдат оповестени през днешния ден на специфична конференция в Софийската опера и балет с начален час 11.00. Те ще се състезават за купата „ Мениджър на годината ” в 12-то подред издание на най-престижния конкурс за висши достижения в региона на мениджмънта. Организатор на единствената по рода си конкуренция за отличаване на най-добрите бизнес ръководители е списание „ Мениджър “.

50 висши мениджъри от 10 бранша на стопанската система аплайваха за „ Мениджър на годината 2019 “. 40 от тях минаха във втори кръг, в който  се дефинират и 10-те финалисти по особено създадената за състезанието от консултанската компания Делойт България методология, гарантираща обективност и безпристрастност.

Приходите на фирмите , ръководени от класиралите се във втория кръг участници, са близо 3, 242 милиарда лв. (по данни за 2018 г.). Ръстът на приходите на всички участници е 21% на годишна база (2018/2017). Ръстът в EBIDTA на участниците в Етап 2 е 14% на годишна база (2018/2017).

От всички подали документи за присъединяване най-вече са водачите от ИТ промишлеността – 31% са участниците от бранш „ Информационни технологии, цифровизация и бизнес решения “. 16% са от бранш „ Фармация и опазване на здравето “. 13% са участниците от „ Производство “. По 6% са от „ Финансов бранш “, „ Търговия на едро “, „ Изнесени услуги “. По 3% са от секторите „ Строителство “, „ Туризъм “, „ Медия и реклама “, „ Недвижими парцели “.

Чужденците, кандидатствали за купата през тази година са единствено двама. Жените участнички са 19%.

Нов акцент в 12-тото издание на състезанието е надграждането му с морални критерии . За задачата бе основан и написан Етичен кодекс, обобщаващ полезностите, правилата и виновните бизнес практики, които градят и поддържат култура на честност. Подписвайки кодекса, всеки участник на процедура заявява, че води бизнеса си транспарантно, почтено и ползва положителни управнически практики.

Крайният победител ще бъде избран всред 10-те финалисти след идното им оценяване в третата фаза на конкуренцията, в която главен фокус са личностните качества на всеки от топ мениджърите, достигнал до този стадий на състезанието. Изготвените крайни оценки ще бъдат валидирани от Обществен съвет.

Кристалната статуетка на спечелилия ще бъде връчена от президента на България Румен Радев , а датата на формалната гала, на която ще научим кой е „ Мениджър на годината 2019 “, ще стане ясна също през днешния ден, по време на конференцията за представянето на финалистите.

Генерален спонсор на 12-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е А1. Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и с поддръжката на:  Fibank, Johnnie Walker, MFG,  British American Tobacco Bulgaria, СИ Финанси, Mondelēz International, Rompetrol,  Volkswagen България, Bulgaria Insurance, Актавис ЕАД, Bocconi AUBG, Rene gourmet group  

Медийни сътрудници на събитието са:

bTV, в. " 24 часа ", Дарик, Bloomberg TV Bulgaria

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР