Десетте най-големи общини ще имат достъп до над 1 млрд.

...
Десетте най-големи общини ще имат достъп до над 1 млрд.
Коментари Харесай

Десетте най-големи градове с достъп до 1 млрд. лв. от ОП „Развитие на регионите“

Десетте най-големи общини ще имат достъп до над 1 милиарда лева за възстановяване на средата на живот по новата стратегия „ Развитие на районите 2021 – 2027 година “ (ПРР). Средствата са заделени в Приоритет 1 „ Интегрирано градско развиване “ и са планувани за идващите 7 години. От общото финансиране 850 млн. лева са обезпечени от Европейския фонд за районно развиване, а 199 млн. лева е националното съфинансиране.

10-те огромни общини, избрани за съществени центрове на напредък, са Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Столична община и Благоевград. Те са обединени в 4 градски клъстера, а общото финансиране е разпределено сред тях.

Разпределението на ресурса ще става на спортен принцип, като бенефициенти от по-активната община ще могат да усвоят и по-голям дял от избрания за клъстера бюджет. Освен това градовете могат да сплотяват напъните си при кандидатстването и осъществяването на плановете, с цел да реализиран по-значими резултати и мощен резултат за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР