Десеткратният шампион на Australian Open Новак Джокович започна с труден

...
Десеткратният шампион на Australian Open Новак Джокович започна с труден
Коментари Харесай

Новак Джокович потегли с труден успех на Australian Open 2024

Десеткратният първенец на Australian Open Новак Джокович стартира с сложен триумф отбраната на купата си през 2024-а година, откакто в откриващия кръг надигра с 3:1 сета хърватския квалификант Дино Призмич.

Сърбинът, който би трябвало да се бори и с контузия в китката, несъмнено беше надалеч от най-хубавия си тенис, само че въпреки всичко откри метод да отстрани младия си противник след 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4 в среща, траяла 4 часа.

Мачът стартира чудесно за международния №1, който в първия сет нямаше никакви проблеми по пътя си към триумфа с 6:2, само че във втория първенецът от Ролан Гарос за младежи от предходната година отговори уместно и измъкна частта в тайбрек, с цел да изравни резултата.

В третия и четвъртия сет 178-ят в света Призмич продължи да стои равностойно на корта, само че в последна сметка рекордьорът по трофеи от Големия шлем направи задоволително, с цел да завоюва частите надлежно с 6:3 и 6:4 и по този начин да си обезпечи място във втория кръг, където му следва двубой против Алексей Попирин или Марк Полманс.

" Удивителен състезател, той се оправя необикновено добре. Показа невероятна психическа резистентност, кара ме да търча, да работя крепко. Мога да кажа единствено похвали, методът, по който конструира играта си, е изумителен. Ще забележим доста от него в бъдеще ", разяснява след дуела Новак Джокович.

Recognised by his opponent and then the crowd.

Well done, Dino. We look forward to seeing you grace this stage again.
— #AusOpen (@AustralianOpen)

В същото време поставеният под №9 в шампионата Тейлър Фриц от Съединени американски щати също мина през съществено тестване на старта, като отстрани аржентинския левичар Факундо Диас Акоста в пет сета - 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР