Десетки запалянковци се събраха пред сградата на футболния съюз на

...
Десетки запалянковци се събраха пред сградата на футболния съюз на
Коментари Харесай

Петев при представянето си: Да оставим резултатите да говорят, съдете ме по тях

Десетки ентусиасти се събраха пред постройката на футболния съюз на Босна и Херцеговина в Сараево, с цел да стачкуват против избора на новия народен селекционер Ивайло Петев. Петев през днешния ден публично подписа контракт за две години с алтернатива за продължаването му с още две и беше показан пред локалните медии. Според неофициална информация той ще получава месечна заплата от 30 хиляди босненски марки (15340 евро).

" Не съм видял почитателите, не знам какво да кажа. Ако бяха 10 хиляди души, може би щях да размисля. Знам, че има настроения против мен, само че аз привикнал съм да работя напрегнат. За мен това не е проблем. Вярвам в себе си и ще направя всичко допустимо, с цел да успеем ", разяснява Петев при представянето си.

Босна е в Група D на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар, а противници ще бъдат международният първенец Франция, Украйна, Финландия и Казахстан. " Квалификационната ни група не е от леките, само че ще се стремим да печелим всяка среща, без значение от противника. Знам с какво се заемам. Аз нося отговорност за всичко. Да оставим резултатите да приказват и ме съдете по тях. Но аз съм убеден, че мога да свърша работата. Най-много от всичко желая да заведа тима в Катар. За мен това е единствената цел. Бих бил най-щастливият човек на света, в случай че успеем ", сподели българинът.
" Босна и Херцеговина има положителни футболисти. Вярвам в тима. Ако сме сплотени и играем като един, съм уверен, че ще имаме резултати. Всички знаят за Пянич и Джеко. Те са специфични играчи. Мнозина биха дали милиони, с цел да ги имат в съставите си. Надявам се единствено да са здрави. Все още не съм приказвал с футболистите, само че ще го направя в най-скоро време ", добави той.

Петев сподели още, че в идващите две седмици ще дефинира помощниците си, откакто се срещне и беседва персонално с набелязаните от него треньори. Той обаче отхвърли да назови съответни имена.

Българинът ще дебютира на кормилото на Босна и Херцеговина на 24 март на старта на международните квалификации с посещение на Финландия. Седмица е семейството на Франция, а сред двата мача има планувана и контрола против Коста Рика на 27 март в Зеница.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР