Десетки задържани по време на мащабна спецоперация срещу наркоразпространието у

...
Десетки задържани по време на мащабна спецоперация срещу наркоразпространието у
Коментари Харесай

Акция „Бяло“: Държавата срещу наркоразпространителите, задържани са над 56 души


Десетки арестувани по време на огромна спецоперация против наркоразпространието у нас. Акцията стартира тази заран с и се организира на територията на цялата страна.

След месеци на напрежение полиция и прокуратура стоплиха връзките и през днешния ден застанаха един до друг, с цел да се борят с наркоразпространението у нас. В взаимната акция участваха над 3000 чиновници на реда, бяха претърсени над 150 места, а арестуваните са десетки.

До обяд знаем, че задържаните бяха 56-а, научихме обаче, че броят им обаче се е нараснал в следобедните часове. Колко тъкмо са - резюме ще имаме на следващия ден.

“До момента са открити закононарушения за владеене, разпространяване на опиати или ръководство под влияние на такива “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Днес униформените претърсиха и паркинг в село Равно поле, където
разкриха огромна оранжерия за марихуана като растенията са били отглеждани в ремаркета на камиони.

„ Интересно е, че всичко е започвало и свършвало тук – от засаждането до брането и разпространяването “, сподели шефът на ГДБОП Калин Стоянов.

Задържаните в село Равно поле са четирима.

" Това са лица, които са ни известни. Били са в нашето съмнение, само че нямат престъпни регистрации “, изясни шефът на ГДНП Атанас Илков.

Оранжерия с огромно количество марихуана беше разкрита в село Томпсън. Двама са арестувани.

„ Единият е неведнъж осъждан за обири и грабежи, другият е осъждан еднократно “, съобщи заместник-апелативният прокурор на Пловдив Наталия Николова.

В Пловдив са арестувани 27 души. Сред тях и 17-годишен възпитаник.

„ Задържан е в учебно заведение, продава опиати в клас “, сподели заместник-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Арести и във Варна, и в Добрич. В морския град са разрушени две оранжерии за марихуана. Задържан е наркоразпространител. В дома му са открити и оръжия, пари и откраднати движимости. В Добрич в дома на наркодилър е открито огромно количество синтетични опиати и хиляди евро. Във връзка с акция " Бяло " - обвинител номер 1 сподели, че в прокуратурата е основана организация за бързо и предпочитано следствие на новите случаите, по които Министерство на вътрешните работи работи.

„ Основната цел е взаимоотношение на институциите за покриване на упованията на българските жители, в тази ситуация - противопоставяне на престъпността и отбрана на сигурността на българите и нашите деца “, съобщи Иван Гешев.

„ Правим явен знак към лицата, занимаваща се с такава активност, че страната няма да толерира провеждането ѝ на територията на България по никакъв метод “, добави служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Акцията ще продължи и в идващите дни, като предпочитано ще се следи дали се популяризират опиати към учебни заведения и университети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР