Десетки войници от руската частна военна компания Вагнер пристигнаха в

...
Десетки войници от руската частна военна компания Вагнер пристигнаха в
Коментари Харесай

Бойци на "Вагнер" се стичат към Банги

Десетки бойци от съветската частна военна компания " Вагнер " дойдоха в Централноафриканската република (ЦАР), с цел да оказват помощ за обезпечаване провеждането на конституционния референдум на 30 юли, който може да докара до удължение мандата на президента. Това оповестява Ройтерс, като се базира на известие на президентството в Банги.

Агенцията отбелязва, че стотици бойци напуснаха ЦАР броени дни след късият протест, воден от създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин, което повдигна въпроси за бъдещето на частната военна компания и комерсиалните интервенции в други страни, в това число в Централноафриканската република.

 Следващото тестване пред Кремъл: да овладее Следващото тестване пред Кремъл: да овладее " Вагнер " в Африка

Преди това държавното управление на ЦАР съобщи, че напредването на войските им е част от ротация на техните сили, а не евакуиране.

Според държавен представител, който отхвърли да заяви броя на пристигналите бойци, те са тук, с цел да обезпечат провеждането на конституционния референдум. Той призна, че фотосите, които се популяризират в обществените мрежи, показващи десетки бойци на писта, са на новопристигнали наемници.

Високопоставен формален боен представител на ЦАР в столицата Банги сподели пред Ройтерс, че са става дума за стотици наемници.

 Свързани с Пригожин компании получават преференциални поръчки и след протеста Свързани с Пригожин компании получават преференциални поръчки и след протеста

Централноафриканската република е с население от към 5.5 милиона души. Страната е богата на злато, диаманти и дървесина. След като стана самостоятелна, от 1960 година насам ЦАР се бори за определяне на непоклатимост, напомня Ройтерс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР