Десетки варненци се включиха в Похода за мир и неутралитет,

...
Десетки варненци се включиха в Похода за мир и неутралитет,
Коментари Харесай

Във Варна се обявиха за неутралитет спрямо войната в Украйна

Десетки варненци се включиха в Похода за мир и неутралитет, който се състоя в неделя следобяд край постройката на Общината.

Събитието се организира в над 30 града в страната и чужбина, а апелът е България да резервира неутралитет във връзка с войната в Украйна.

Организаторите акцентират, че самодейността е напълно гражданска и упорстват България да остане " зона н амира "..

Днес във Варна и други градове стартира събирането на подписи за народен референдум за мир и суверенитет.

Той включва шест въпроса и е наличен в интернет:

1. Подкрепяте ли да cе откри национална политика на боен неутралитет на България във връзка с всички външни за територията ѝ спорове?

2. Подкрепяте ли изпращането и потреблението на български въоръжени сили отвън страната по отношение на въоръжен спор да се взема решение единствено с народен референдум?

3. Подкрепяте ли пребиваването на задгранични военни формирования на територията на страната във връзка външен за България въоръжен спор да се позволява единствено с народен референдум?

4. Подкрепяте ли да бъдат изменени условията за брой подписи за производство на народен референдум, като при над 100 000 подписа Народното събрание наложително да взема решение за произвеждането му?

5. Подкрепяте ли да e налице решение на народен референдум, когато с повече от половината от действителните гласове е определен един от отговорите - да или не - и това болшинство е най-малко една трета от участвалите в последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли народен референдум да може да се създава по отношение на дълготрайни контракти от компетентността освен на Народното събрание, само че и на Министерския съвет, като те се ратифицират или подписват единствено в случай че има позитивно решение на референдума?

В Обществения съвет на самодейността за референдум влизат 29 персони, измежду които Нешка Робева, доцент Григор Сарийски, адв. Румяна

Ченалова, доктор Атанас Мънгъров, ген. Димитър Шивиков, проф. Нако Стефанов, ген.-майор Георги Иванов, адв. Владимир Шейтанов и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР