Десетки студенти окупираха сградата на общината в Благоевград. Преди това

...
Десетки студенти окупираха сградата на общината в Благоевград. Преди това
Коментари Харесай

Студенти окупираха община Благоевград заради момиче, загинало на пешеходна пътека

Десетки студенти окупираха постройката на общината в Благоевград. Преди това те блокираха и пешеходната пътека в града, където през вчерашния ден беше убито 19-годишно момиче, заяви бТВ.

Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от постройката на регионалния център. Наложи се кметът Атанас Камбитов да слезе при тях, с цел да беседват.

Според него на мястото на нещастието нямало по какъв начин да се построи кръгово кръстовище, само че можело да се постави светофарна уредба, която да не е непрекъсната, само че да е с натискане на бутон за прекосяване от пешеходец.

Той добави, че освен това състояние ще има различен проблем, само че, в случай че това е решение, ще го създадат. Камбитов сподели още, че ще сложат и шумяща маркировка, само че всички ограничения щели да са неефективни, в случай че не се съблюдават разпоредбите на придвижване.

Студентите упорстват да се вземат незабавни ограничения за обезопасяване на региона към студентските общежития. Искат против всяко общежитие да има пешеходна пътека, тъй като там живеят 800 студенти. В региона се паркира погрешно, кара се с висока скорост, а студентите би трябвало да вървят по пътното платно.

19-годишното момиче почина, откакто беше ударено от камион на пешеходна пътека. Инцидентът стана минути преди 9 ч. на кръстовището на улиците „ Славянска ” и „ Дойран ” в Благоевград. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР