Десетки служители на Областната дирекция на МВР в Силистра се

...
Десетки служители на Областната дирекция на МВР в Силистра се
Коментари Харесай

Полицейски служители протестираха в Силистра

Десетки чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра се включиха в митинга, проведен от Синдикална федерация на чиновниците в MВР. В обедната си отмора те излязоха пред постройката на Районното ръководство в крайдунавския град.

Протестиращите упорстват за нарастване на възнагражденията, за съответна и предвидима политика по приходите в бранш „ Сигурност “, както и за ефикасен разговор, който да докара до съответни промени.

„ Ако искаш да си средностатистически българин, полицейската заплата не стига. Налага се да си купуваме и огромна част от униформите. Аз съм с 29 години стаж, само че се постанова синът ми да ми праща пари от чужбина, с цел да посрещна насъщните потребности “, съобщи полицейският контрольор Пеньо Пенев.

„ Имахме уверението на премиера, че ще участваме във всеки един сегмент на провежданата промяна. Ни сме хора, които работим на улицата от дълги години, знаем какви са проблемите, само че не сме поканени за присъединяване в работните групи. Искаме и индексация на заплатите. Хранителните артикули и горивата скочиха с над 30%, а заплатите ни не се трансформират. Мотивацията на чиновниците спада, когато не се прави оценка техният труд “, сподели Михаил Илиев – заместник-председател на синдикалната организация в Силистра.

Силистренските чиновници на реда показаха подготвеност да се включат в готвения за 12 юни народен митинг в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР