Десетки служители на МВР блокираха района около улица Димитър Димов

...
Десетки служители на МВР блокираха района около улица Димитър Димов
Коментари Харесай

Протест и десетки полицаи при откриването на македонския клуб в Благоевград

Десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи блокираха региона към улица " Димитър Димов " в Благоевград, където в този час се открива македонският културен клуб, оповестиха локалните медии.

Още от 10 часа тази заран коли на жандармерията ограничиха достъпа на коли до региона, като се пропускаха единствено пешеходци. В клуба пък към този момент се събраха посетители от Северна Македония, представители на македонските медии, както и свещеник от Гърция, съобщи " Струма ".

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки също пристигна на място и подреди против офиса галерия с портрети на български революционери от Вътрешна македонска революционна организация. Той разяснява пред публицистите, че откриването на клуба е " една откровена провокация ", проведена от сепаратистки организации.

Малко по-късно от партията проведоха и митинг в центъра на Благоевград. 

" Това е тежка провокация, която се провежда от Скопие, тъй като те се издъниха доста ужасно, до момента в който атакуваха българските клубове в Битоля и в Охрид. Протестираме против събирането на настоящи македонски политици със сепаратисти в България. Хората, които стоят зад този клуб, споделят, че България е окупатор в Пиринска Македония, че Благоевград е македонски ", сподели пред протестиращите Ангел Джамбазки.

По думите му, Република Северна Македония и водачът на опозицията им ѝ поддържат сепаратисти. " Това е безусловно нарушение на Договора за добросъседство и всякаква форма на добросъседство и на положителни връзки сред страните ", безапелационен бе евродепутатът. 

Председателят на македонския културен клуб, който носи името на Никола Вапцаров, Атанас Мазнев разяснява, че задачата на този клуб е да има културни мостове сред двете страни, а политическите цели са да бъде прието македонското малцинство в България и българското в Република Северна Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР