Десетки шуменци се събраха на мирен протест в памет на

...
Десетки шуменци се събраха на мирен протест в памет на
Коментари Харесай

Шуменци се събраха на мирен протест да почетат загиналата в катастрофа преди дни млада жена

Десетки шуменци се събраха на кротичък митинг в памет на починалата при злополука в града 22-годишна Светомира Станчева на мястото на пътното произшествие – към кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “, написа Българска телеграфна агенция.

Хората оставяха цветя и запалени свещи на мястото, където почина момичето. 

„ Първо желая да благодаря на хората, че са тук, на 40-тия ден от гибелта на нашето дете, да бъдат благословени, смирени, дисциплинирани на пътя и да имат вяра в положителното “, сподели бащата на починалото момиче Анатоли Накев.  

„ Продължавам да имам вяра на правосъдната система. Когато правосъдната система се интересува от самите жители, не приказвам единствено за нашия случай, значи има стъпка напред. Тази стъпка напред ще я създадем всички дружно, когато се сплотяваме, когато поддържаме самодейността, когато сме всеотдайни един към различен, това е методът да продължаваме напред. Удовлетворен съм от срещата си с основния прокурор, уповавам се да не е последната, има сходни индикации. Аз имам вяра в институциите на България и знам, че тази правдивост, която чакаме от нашето семейство, ще спечелва “, сподели още Накев.

За към половин час бяха въведени краткотрайни промени на придвижването по бул. „ Симеон Велики “ в региона на мирния митинг. 

Младата шуменка почина при злополука на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в града. Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест бе подложен 18-годишният лидер Жечко Кюркчиев, провокирал злополуката, довела до гибелта на 22-годишното момиче и до телесна щета на друга жена. 

Общинската комисия по сигурност на придвижването в Шумен на съвещание на 2 ноември реши като първи ограничения за ограничение на пътните катастрофи на кръговото кръстовище, където почина 22-годишна жена, да бъде сложена светлинна сигнализация, указваща оптималната скорост за придвижване в сектора, както и да се проучат опциите за закупуване и монтиране на стационарна камера за следене на скоростта. Проектантът на кръговото кръстовището инж. Павлин Сурилов сподели на съвещанието, че то е построено съгласно нормативните условия. 

Кръговото кръстовище в Шумен, където почина дамата, не дава отговор на нормите. „ В обсъжданото кръгово вътрешният диаметър е 10 метра, или шест метра по-малък от нормативно изискуемия “, съгласно експертно мнение на Европейския център за транспортни политики.  

Разследването за злополуката в града, при която почина младата жена, е поето от националното разследване. Освен това прокуратурата е почнала следствие по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и е бил оставен на паркинг на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР