Десетки шуменци протестираха срещу постановената от Варненския апелативен съд условна

...
Десетки шуменци протестираха срещу постановената от Варненския апелативен съд условна
Коментари Харесай

Шуменци на протест срещу условната присъда на шофьора, причинил смъртта на 22-годишната Светомира

Десетки шуменци стачкуваха против постановената от Варненския апелативен съд условна присъда за Жечко Кюркчиев, обвиняем за породеното от него пътнотранспортното произшествие в Шумен, при което почина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със междинна телесна щета след злополуката.

Те се събраха на кръговото кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в града, на което почина младата шуменка и блокираха придвижването в региона. 

" Не може някой, който лишава едно семейство от детето му, сега да е с условна присъда. Няма по какъв начин ние, като семейство, да го приемем “, сподели пред Българска телеграфна агенция бащата на починалата млада жена  Анатоли Накев. 

Искам да благодаря на всички хора, които не се изплашиха от неприятното време и са съпричастни освен с нашето семейство, а с всички други фамилии, които са изгубили децата си по пътищата на България, поради неспособността на някои водачи да ръководят колите си съгласно въведените у нас ограничавания по пътищата в градски условия. Много благодаря на всички присъстващи и желая да им кажа, че тяхното внимание и отношение към нашето семейство безпределно доста го оценяваме. Това е методът, когато бъдем обединени, можем да влияем на институциите и посредством законодателни промени, признати от Народното събрание, сподели още пред публицисти Накев, съгласно който за произшествия с жертви на пътя наказването би трябвало да бъде минимум 10 години затвор. 

Варненският апелативен съд (ВАС) промени в условна присъдата на Кюркчиев на първоинстанционния Шуменски областен съд, който го осъди на 3,4 година „ отнемане от независимост “ за злополуката със починала жена в Шумен, оказва се от информация по делото на уеб страницата на Върховен административен съд. За решението по това дело публично ще бъде обявено, откакто бъдат известен страните по него, прецизираха от пресцентъра на правосъдната институция.  

Решението на Върховен административен съд предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от съобщаването му. Адвокат Борислав Борисов, представляващ конституираните като частни обвинители родственици на Светомира Станчева, сподели, че ще апелира решението. Това удостовери пред кореспондент на организацията довечера и и бащата на починалото момиче - Анатоли Накев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР