Десетки шофьори станаха жертви на фалшиво положителни полеви тестове за

...
Десетки шофьори станаха жертви на фалшиво положителни полеви тестове за
Коментари Харесай

Какво да правим, ако дадем положителен резултат за наркотици, а не сме употребявали

Десетки водачи станаха жертви на подправено позитивни полеви проби за опиати. В очакване на кръвните проби, някои от тях изгубиха работата си, други уважението на околните си. Можем ли обаче да си върнем шофьорските книжки, до момента в който чакаме пробите от лаборатория? Toва разясниха в ефира на Нова телевизия адвокатите Елица Буенова и Силвия Петкова.

Юристите обясниха, че когато полевият тест даде позитивен резултат, органите на реда постановат административна глоба и лишават свидетелството за ръководство на МПС. Тази мярка може да се апелира в 14-дневен период пред Административен съд. В по-големите региони обаче съдът не може да се произнесе преди излизането на кръвните проби.

„ Това с бързите проби беше долна неистина. Тя беше подкрепена с бързите проби на чалгаджийките, с цел да потвърдим, че това става бързо. Не е правилно. Бяха купени два робота и хвърлени в лаборатории, само че те действително не се употребяват. Те приготвят пробите, само че трябват апарати, които да ги изследват, и лаборанти, които да ги обработват ”, безапелационна е Елица Буенова. И тя, и юрист Петкова обявиха, че е по-правилно шофьорските книжки да се лишават едвам след излизането на кръвните проби от лаборатория.

Според Силвия Петкова всеки, който е понесъл морални и материални вреди след лишаване на СУМПС с негативни кръвни проби, може да съди страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР