Десетки се събраха на протест срещу на незаконното сметище между

...
Десетки се събраха на протест срещу на незаконното сметище между
Коментари Харесай

Два квартала в Перник на протест срещу незаконно сметище, заплашват да блокират пътища

Десетки се събраха на митинг против на противозаконното бунище сред кварталите „ Мошино “ и „ Тева “ в Перник, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

 

Проблемът с противозаконното бунище е от години, а това е следващият митинг, на който излязоха да изразят недоволството си жителите на „ Тева “ и голям брой сдружения и организации. Години наред живущите там се оплакват от неприятна миризма в кварталите им, основаване на заплаха от разнасяне на заболявания, опасност от екокатастрофа. Там най-редовно се изхвърлят всевъзможни боклуци - строителни материали, дивани, печки, бойлери и какво ли не.

 

Жителите на " Тева " и " Мошино " се разхождат постоянно с деца и домашни любимци измежду природата, само че увеличаващите се отпадъци с всеки минал ден, ги карат от време на време да стигат и до разпра с прииждащите хора, хвърлящи отпадъците си.

 

Симона Петрова, координатор на партия „ Български гласъ “ съобщи пред БГНЕС, че при тях са постъпили редица сигнали за противозаконното бунище. „ Уж беше почистено, само че заснехме купчини отпадък, най-вече строителни боклуци. Миризмата е отвратителна. Хората са подавали сигнали, само че решение на казуса досега няма “, изясни Петрова.

 

До кмета на Перник е импортирано съобщение и отворено писмо, с копие до Общинския съвет на град Перник, за определяне собствеността на терена и компанията, която дава отговор за почистването в региона.

 

В писмото си от партията „ Български гласъ “ декларират, че чакат от кмета на Перник да извърши нужното за разрешаване на казуса с противозаконното бунище. „ Причината да ви пишем е депозиране на отпадъци на противозаконното бунище и за наше голямо страдание продължаващото депозиране на отпадъци. Желанието ни е да бъде ликвидирано противозаконното бунище и сведена до най-малко опцията за сходни противозаконни сметища, които стават честа процедура. Разбира се, аргументите, които карат хората да изхвърлят боклуците си на неоторизирани места, са разнородни, само че вие може да намалите опцията посредством хората и механизмите, с които разполагате в община Перник. Очакваме отговор на въпросите: Теренът на противозаконното бунище общински ли е? Коя е компанията, която дава отговор за сметосъбирането в региона на противозаконното бунище? Има ли учебно заведение в региона на противозаконното бунище? Минава ли наоколо до противозаконното бунище тръбопровод за питейна вода? При предпочитание от ваша страна може да предизвиквате кръгла маса, социална полемика, електронна анкета или всякаква друга форма на публичен спор, която ще даде опция на перничани да изразят мнението си. Като поданици на този град и още повече такива, които в известна степен дефинират ориста на жителите му, имаме вяра, че един от целите ви е грижата за здравето ни! Надяваме се, обръщайки нужното внимание на нашето отворено писмо, да ни уверите в това!, приключва писмото на партия „ Български гласъ “.

 

Жителите на „ Тева “ и „ Мошино “ са безапелационни, че няма да правят отстъпка, до момента в който не се позволи казусът.

 

От своя страна Георги Попов, ръководител на Политическа партия „ Български гласъ “ съобщи, че през днешния ден всички имат шанс, че духа вятър, другояче смрадта, която се разнася е невероятна и се разнася още от Перник. Резултатът от многочислените сигнали е, че пристигна един булдозер, разбута боклуците и в случай че това е добре свършена работа, здраве му кажи, сподели Попов. Боклуците бяха на камари и ги разбутаха и изнесоха, посочи той. Някой не си прави работата, няма защита, вечер след 19 ч. тук се събират глутници кучета. Има безхаберие, нашата страна не е превзета единствено от политическа мафия, само че и от безхаберници. Трябва да се наложат административни ограничения, това не изисква доста време, просто някой би трябвало да си свърши работата, акцентира Попов.

 

Може да прибегнем до гражданско непокорство, в случай че никой не обърне внимание и това продължи, може да се стигне и до там, сподели Попов. Протестиращите бяха сюрпризирани, че няма представители на общината, защото те са известени за днешния митинг. Явно не желаят да се демонстрират пред жителите, ние щяхме да им зададем въпроси, уточни и Симона Петрова, координатор на Политическа партия „ Български гласъ “.

 

Протестиращите заплашиха, че в случай че не се реши казусът, ще прибегнат до блокиране на пътища.

Инфо: bgnes.bg

 

Тагове: Перник „ Мошино “ „ Тева “ незаконно сметище Симона Петрова „ Български гласъ “ Георги Попов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР