Десетки се събраха на протест пред Президентството, за да изразят

...
Десетки се събраха на протест пред Президентството, за да изразят
Коментари Харесай

Десетки на протест срещу политиката, водена от Радев

Десетки се събраха на митинг пред Президентството, с цел да изразят недоволството си от политиката, която води президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на “Фокус ".

Със викания “Тук не е Москва ", “Радев е срам ", “Предател " и “Оставка " жителите се обърнаха към “Дондуков " 2 и президентската институция. Поводът възмущението на събралите се са думите на Радев на събора в Рожен, когато той съобщи, че Украйна упорства да води тази война, само че сметката я заплаща цяла Европа.

Пред камерата на “Фокус " протестиращите споделиха, че президентът би трябвало да е обединител на нацията, а не разединител, какъвто е Румен Радев. Те още веднъж повдигнаха въпроса за импйичмънт на президента и то неотложен.

В същото време до фонтана пред Президентството друга група хора се събраха с искане Радев да съблюдава Конституцията и да насрочи дата за осъществяване на референдум за опазване на българския лев.

Припомняме, че депутатите отхвърлиха предлагането на “Възраждане " за производство на допитване до народа по тематиката, а президентът сподели, че няма по какъв начин да върне наново предлагането за гласоподаване откакто народните представители изрично са декларирали позицията си.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР