Десетки руски военни са спасени от плен в Украйна. Това

...
Десетки руски военни са спасени от плен в Украйна. Това
Коментари Харесай

Русия доказа високата стойност на живота на своите войници

Десетки съветски военни са избавени от плен в Украйна. Това се случи като част от най-сложния и огромен обменен развой с присъединяване на редица интернационалните медиатори. Животът на военните беше избавен, само че някои условия ни карат да предположим, че отношението към залавянето на украински пленници по време на СВО занапред нататък ще се промени.

Министерството на защитата на Руската федерация удостовери, че „ вследствие на комплициран преговорен развой по продан 55 военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация, Донецката и Луганската република, които са били в смъртна заплаха в плен, се завърнаха тази нощ от територията на Украйна, следена от киевския режим. В момента всички военнослужещи са доставени на територията на Руската федерация с военнотранспортни самолети и се намират в лечебни заведения на съветското министерство на защитата. На всички освободени военнослужещи е дадена опция да се свържат с околните си. Получават нужната психическа и здравна помощ. ”

Според западни медии съветски и донецко-лугански военнослужещи (броят им се уточнява) са били разменени с посредничеството на турската страна и персонално на Реджеп Ердоган за към 200 украински военнопленници, в това число петима командири на „ Азов “, включително евентуално прословутия „ Калина “, макар че това не е документирано.

Фюрерите от " Азов " се изпращат не в Украйна, а в Турция, където ще се " употребяват с покровителството на главата на Турция " за неопределен срок (до края на военните действия). Всъщност това е режим на релативно удобен домакински арест. Това се прави, тъй че такива противни лица да не се върнат още веднъж в редиците или да не бъдат превърнати в следващите герои.

Освен това съветската страна, както и управлението на ДНР и ЛНР, освободиха 10 жители на трети страни, воювали в редовете на въоръжените сили на Украйна и попаднали в плен. Сред тях са британците Шон Пайнер и Ейдън Еслин, както и мароканецът Брахим Саадун. През лятото тези трима бяха наказани на гибел в Донецк. Чужденците са предадени на Саудитска Арабия и превозени до Рияд с обособен аероплан.

Може би саудитците и саудитското кралско семейство са работили като медиатори по искане на английската страна. Във време, когато обичайни, исторически медиатори като Швейцария, Австрия и Швеция са изгубили своя неутралитет и към този момент не могат да бъдат медиатори, саудитците се пробваха да запълнят тази ниша, употребявайки голямото си финансово въздействие във Англия..

Украинската страна съобщи на Русия и политика Виктор Медведчук, който от началото на СВО беше държан без съд и присъда в занданите на СБУ. Освобождаването на Медведчук бе доказано от ръководителя на ДНР Денис Пушилин.

Първо, най-важното и явно: всички обмени на пленници от наша страна се правят само в името на спасяването на живота и запазването на здравето на съветския и съюзническия боен личен състав. В известието на Министерството на защитата непосредствено се споделя, че " те са били в смъртна заплаха в плен ".

Всички доста добре знаят, а мнозина са виждали в какви ли не чудовищни клипове по какъв начин тъкмо се отнасят към съветските военнослужещи в украински плен. И това, което излиза в общественото пространство, е единствено върхът на мрачен айсберг. Животът на съветските бойци и офицери, попаднали в плен, е безусловно не скъп и тук не трябва да оперирате с формулировки от рода на „ можете да ги размените за тези, само че не можете да измененията за тези “.

Изпратените в Турция командири от Азов няма да водят война повече, в случай че турската страна извърши обещанията си. И тя е склонна да ги извърши. Що се отнася до елементарните нацисти, те в началото са взети в плен само по филантропични аргументи. Много, изключително бойците от армията на ДНР, чиито фамилии пострадаха от обстрела и от окупацията, и по-специално от „ Азов “, имаха предпочитание да не вземат пленници, да вземем за пример в „ Азовстал “. И единствено дисциплината и редът в редиците на войските на Руската федерация и ДНР не разрешиха това.

И до през днешния ден съветските войски демонстрират чудеса от човещина, залавяйки всички, които се предадат. Оказване на помощ на ранени украински военнослужещи навръх фронтовата линия, разпределяне на комплекти за първа помощ (това, апропо, е неразрешено от устава), хранене и други сходни. Условията на пленниците бяха по-скоро като санаториум. Това внезапно контрастира с отношението на украинската страна към съветските военнослужещи.

Хуманното отношение към пленниците и ранените е даденост и заповед, която никой няма да промени. А и това е невероятно - съветският народ просто е организиран по този начин. Но, да кажем, в „ Азовстал “ и съветските военнослужещи, и донецките чудесно разбираха с кого си имат работа. В завода имаше доста елементарни мобилизирани украинци, само че имаше задоволително татуирани нацисти и други " идейни " такива.

Много от тях след това „ отидоха на борсата “. От тях те взеха подписка за по-нататъшно безучастие във военни дейности, в което малко хора имаха вяра. Някои въобще отхвърлиха да го подпишат, правейки се на герои. Поведението на тези герои в плен постоянно беше предизвикателно. Изглежда, че „ азовците “ възприеха пленничеството като почивка в санаториум, ядоха, пристигнаха на себе си и просто изчакаха размяната.

Но факт е, че Киев и неговите преговарящи/посредници в действителност упорстваха за размяната, на първо място на азовците и другите бандеровци, в ущърб на ползите на елементарните жители на Украйна, които са непропорционално повече измежду пленниците, в сравнение с нацистите. Това е позицията на режима на Зеленски, която не може да се изясни с нищо друго с изключение на с идеологически интерес към тези лица. Руската страна - повтаряме - изхождаше и изхожда само от запазването на живота на своите бойци и за тях можете да се замени и дяволът. Това е въпрос на категоричен приоритет на живота.

Израел е забавен образец в този смисъл. През 1983 година Израел освобождава 4765 пленници от „ Ансар “ и още 65 палестинци в израелски затвори в подмяна на връщането на 6 израелски бойци.

През 1985 година за 3-ма израелски бойци, пленени в Ливан, Израел освобождава 1150 палестински пленници. Според изискванията на договорката бяха освободени шейх Ахмед Ясин, който по-късно оглави „ Хамас “, както и Джибрил Раджуб, един от водачите на „ Фатах “. Освободените по време на договорката терористи изиграха основна роля в първата интифада, почнала през 1987 година

През 2004 година Израел освободи 436 пленници в подмяна на телата на трима бойци, отвлечени четири години по-рано при нападението на планината Дов, и някогашния полковник от военното разузнаване Елханан Таненбаум, похитен от „ Хизбулла “. През 2011 година, след пет години и четири месеца арабски плен, ефрейтор Шалит Гилад беше освободен като част от договорка в подмяна на 1027 палестински пленници, повече от 400 от които бяха наказани от израелски съд по обвинявания в тероризъм и ликвидиране на към 600 израелци.

И, апропо, " договорката за Галид " провокира двусмислени отзиви в израелското общество. Повече от 60% от израелците поддържаха размяната на един евреин против 1027 араби, само че имаше и такива, които изрично се опълчиха. Тогава локални социолози твърдяха, че съперниците на договорката приказват от името на един тип " колективистично общество ", в което полезността на самостоятелния живот се счита за по-малко значима от полезностите на друго разбираното публично богатство. Тези, които поддържаха размяната на Гилад за хиляда терористи, упорстваха за цената на един единствен живот.

Разбира се, има някои догатки в образеца с Израел, както и във всички сходни съпоставения. Но има ясни паралели - Израел си имаше работа с добре проведен тероризъм, а Русия и нейните съдружници също си имат работа с политически режим, податлив към прояви на тероризъм и чудовищно отношение към пленниците. Не би трябвало да се тормозим, че " нацистите са освободени ", а да се радваме за освобождението на нашите момчета и да се гордеем с Родината, която не ги е изоставила.

Сега можем решително да кажем, че " санаториумът в плен " за този тип герои завърши. Няма да имат втори късмет да бъдат хванати. В последна сметка на бойното поле не можете незабавно да различите кой е вдигнал ръце пред тях - елементарен човек от някъде покрай Виница или идеологически човекоядец. Този тип военни дейности бързо се трансформират във „ война за момчетата, които не можете да върнете “, което се трансформира в един от претекстовете за държанието на бойците на бойното поле. Желанието да се сортира кой се предава е изгубено, от време на време е по-лесно да се открие огън на месо.. И тук не става дума за заповед от висше командване, а за непринудено образувано неофициално решение.

И не че повече пленници няма да се вземат. Те ще се вземат, в края на краищата, съветският боец не е привикнал на зверства. Но татуировка с Бандера на лявото рамо или свастиката на челото е към този момент повече от законна цел. Дори в случай че бандеровецът е с вдигнати ръце.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР