Десетки родители се събраха на протест пред 122-ро училище в

...
Десетки родители се събраха на протест пред 122-ро училище в
Коментари Харесай

Чавдар Николов: Ако върнат децата ми в Норвегия, ще ги разделят на километри един от друг и няма да им дават да говорят български

Десетки родители се събраха на митинг пред 122-ро учебно заведение в София, с цел да поддържат Чавдар Николов - бащата, който се бори в съда за правата над двете си деца, които са на 3 и 7 години. Той е разграничен с жена си Моника Хеггхолмен - норвежка гражданка, която на 22 декември 2017 година е задържана, без правo на персонални визити и против нея е повдигнато обвиняване за данъчни закононарушения и присъединяване като водач на проведена незаконна група. След ареста Чавдар се връща в България дружно с децата и стартира да води борба за тях. Ако той се върне в Норвегия, ще бъде задържан, защото там считат, че е отвлякъл сина и щерка си.

" Надявам се показаните дозказателства от нас да бъдат прегледани обективно и умно и съдът да вземе решение най-много с концепцията за бъдещето и добруването на децата. Това действително е най-важното в този миг. Има един нов миг, че от последното съвещание на 17-и, в този момент на 24-и стартира наказателното дело на майката, което на 5 декември сигурно ще свърши. Тоест до края на януари тя ще получи най-малко 6-годишна присъда. Значи сред 3 и 5 години, в случай че тя влезе в пандиза, децата ще бъдат дадени на приемни фамилии. И тогава ще бъдат подложени на Програмата за възобновяване на норвежките полезности, което значи, че ще бъдат разграничени при две разнообразни приемни фамилии, на километри един от различен, няма да им се дава да приказват на български, с цел да не помнят и татко си. И аз няма да ги видя до 18-годишна възраст. Аз и в този момент нямам право да вървя в Норвегия, заради това, че, съгласно тях, аз съм отвлякъл децата. Ако отида ще бъда задържан. Аз пристигнах легално в България, тъй като имахме 50 на 50 права. Консултирах се тогава с моя юрист и си потеглих по най-нормален законен метод с билет от летище, с концепцията да изчакам майката да я освободят. Винаги това е било казуса ", сподели той пред БТВ.



" Тя е стимулирана да бъдат децата при нея, тъй като ще получи огромен статут за независим родител с доста огромна финансова полза. Няма да има потребност да връща половината от моя парцел, който е там. Естествено, ще получи и по-лека присъда, може даже да бъде ппод домакински арест. Много неща има, които я стимулират ", изясни той Николов.

Десетки родители се събраха, с цел да се включат в борбата му. " Тук сме напълно да подкрепим бащата и да заявяваме нашето мнение, че е изцяло незаслужено и нелегално да бъдат отнети две деца от бащата. Децата ни са съученици. Детето има огромен прогрес ", сподели една от майките на митинга.

 

до края на януари тя ще получи присъда 

Сагата към шуменеца Чавдар Георгиев и двете му деца продължава. Утре има ново съвещание на съда в София, който преглежда дали неговите наследник и щерка да останат при него или да бъдат дадени на майка им - поданичка на Норвегия. 

Срещу нея в страната й се води дело за данъчни закононарушения и изходът му би трябвало да стане явен през декември. Ако тя бъде наказана в Норвегия и влезе в затвор, а децата са при нея, те може да бъдат пратени в приемни фамилии, споделя Чавдар. 

Затова се бори 7-годишния Петър и 3-годишната Георгина да бъдат при него в България, където той се грижи за тях. Момчето е първокласник, а момичето посещава детска градина.

 

Припомняме, че на 22 декември 2017 година Моника е задържана, без правo на персонални визити и против нея е повдигнато обвиняване за данъчни закононарушения и присъединяване като водач на проведена незаконна група.  След ареста Чавдар се връща в България дружно с децата и стартира да води борба за тях. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР