Десетки родители се канят да отидат навръх Лазаровден в двора

...
Десетки родители се канят да отидат навръх Лазаровден в двора
Коментари Харесай

Родители ще играят в училищен двор в Коматево в знак на протест

Десетки родители се канят да отидат точно на Лазаровден в двора на ОУ " Захари Стоянов " в пловдивския квартал " Коматево ". Там ще играят и по този начин ще стачкуват против отрязания достъп на децата им в извънучебно време да упражняват.

" Напоследък назрява проблем, който би трябвало да разгадаем ", изяснява Симеон Кесов, основател на мероприятието. То ще стартира в 13,30 часа.

" Децата нямат достъп, тъй като защото дворът се заключва. Ако влязат да играят на спортната площадка, идва охранител и ги гони ", разказва той. А друго място за игра в квартала не останало. Площадката до читалището била предопределени за най-малките, а футболните порти ги нямало от месеци. Стадионът, където в този момент е базата на " Ботев ", бил недосегаем.

" Училищният двор остана единственото място, в което могат да отидат да упражняват, а и е безвредно ", твърди Кесов пред 24 часа. Той се тормози, че подрастващите затлъстяват и непрекъснато са на телефоните. По думите му учебният двор помнел времена, когато бил цялостен с деца, които играят футбол, баскетбол, волейбол.

" Не мога да отрека, че има и такива, които не пазят, само че в случай че това е повода да страда болшинството – то дано затворим и парка и на всички места, където има вандали. Да не забравяме, че това са все места, за които се заплаща от нашия джоб ", споделя Кесов.
На Лазаровден канят шефа и представител на охранителното сдружение, с цел да намерят пресечна точка.

Аз ще съм там с децата си, безапелационен е Георги Харизанов. Но има и поддръжници на прелюдия режим. " Щом чупят, разрушават и не пазят, ще се заключва. Има парк - там да играят ", споделя Диана Павлова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР