Десетки рибари отново се събраха на протест край прочутата скала

...
Десетки рибари отново се събраха на протест край прочутата скала
Коментари Харесай

Рибари протестираха край Созопол с искане достъпът до морето да се възстанови

Десетки риболовци още веднъж се събраха на митинг край фамозната канара „ Германката “ до Созопол с гледище достъпът до морето да бъде възобновен, откакто преди близо два месеца притежателят на частен терен стартира да строи и загради пътя към скалите.

Созопол

Кметът Панайот Рейзи сподели, че не може да осъществя концепцията си да обкръжи цялата околност „ Буджака “ с алея, както е в Стария град, защото бреговата линия е държавна благосъстоятелност, само че увери протестиращите, че е провел диалог със притежателя на парцела за отчуждаването на 50 квадрата повърхност за създаване на път към „ Германката “ и съобщи, че достъп до скалата ще има.

 Рибари от Созопол излязоха на митинг против градеж Рибари от Созопол излязоха на митинг против градеж
Рибари от Созопол излязоха на митинг против градеж, който лимитира достъпа им до един от знаците на града - скалните формирания „ Германката ". Път...

По думите на Панайот Рейзи казусът ще бъде решен до началото на лятото.
Панайот Рейзи - кмет само че Созопол: Ще се направя нов Подробен устройствен план, където ще се отделят тези 50 квадрата, на този стадий той споделя: “ Аз ще ги даря на общината ", само че даже и да вървим в посока да ги купим, ще ги закупим и ще свършим работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР