Десетки работници пострадаха при авария в химически завод в град

...
Десетки работници пострадаха при авария в химически завод в град
Коментари Харесай

Десетки пострадаха при авария в химически завод в Чехия

Десетки служащи пострадаха при повреда в химически цех в град Дечин, Северозападна Чехия, предава Агенция Франс Прес.

Около 20 служащи са наранени от изтичане на фенол от цистерна в завода по думите на службата за незабавна помощ. " Има към 20 потърпевши, двама от които са в тежко и даже сериозно положение ", сподели представител на службата, представен от Българска телеграфна агенция. Някои от хората са потърпевши, откакто вдишали фенол, а при други отровният химикал, прочут още като карболова киселина, е провокирал кожни изгаряния, изясни представителят.

Инцидентът е станал към 7,30 часа в завода " Хемитекс ". В него работят към 90 души. Веднага след приключването на рисковото вещество производството е било спряно. Пострадалите са откарани в няколко лечебни заведения в региона.

Изтичането е станало след разкъсване на маркуч, с който е бил изпомпван фенолът, прецизираха от кметството на града, разположен близо до немската граница. Районът, директно до постройката на завода не е обиден, тъй че не към този момент не се постанова да се вкарват ограничения за сигурност, добави общината, чието население наброява към 50 хиляди поданици.

Фенолът се употребява при производството на съединения, влизащи в направата на смоли, лепила, разтворители и експлозиви.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР