Десетки проучвания показват, че консумирането на алкохол в излишък води

...
Десетки проучвания показват, че консумирането на алкохол в излишък води
Коментари Харесай

Опасността, която крие дори edna чаша вино на ден

Десетки изследвания демонстрират, че консумирането на алкохол в остатък води до здравословни проблеми и даже може да понижи продължителността на живота ви. Ако консумирате към 15 алкохолни питиета на седмица, може да съкратите живота си с една до две години , сочат резултатите от изследване, оповестено в The Lancet, а 25 или повече напитки на седмица биха могли да ви лишат от цели пет години.

Но съгласно скорошно изследване, оповестено в European Heart Journal, по-тежките пиячи не са единствените, които излагат живота си на евентуално сериозен риск , пишат от уеб страницата.

За въпросното проучване са проследени питейните привички и сърдечното здраве на повече от 107 000 европейци на възраст сред 24 и 97 години , започвайки от 1982 година

Учените откриват, че тези, които пият единствено една „ дребна “ алкохолна напитка дневно доста покачват риска от развиване на несиметричен сърдечен темп или „ предсърдно мъждене “ . Това положение е обвързвано освен със световъртеж и сърцетуптене, само че и с по-висок риск от инсулт.

Изследователите дефинират „ дребна “ алкохолна напитка като тази, която съдържа 12 грама етанол, което се равнява на 330 мл бира, 120 мл вино или 40 мл спиртни питиета. Според изследването участниците, които одобряват по толкоз всекидневно, са с 16% по-склонни да развият несиметричен сърдечен темп спрямо непиещите. Тези, които пият по две питиета дневно, имат 28% по-голям риск от предсърдно мъждене, а тези, които употребяват повече от четири питиета дневно, са изложени на 47% по-голям риск.
 5 изгоди от аленото вино за здравето ти  5 изгоди от аленото вино за здравето ти  5 изгоди от аленото вино за здравето ти  5 изгоди от аленото вино за здравето ти
„ Тези констатации са значими, защото постоянната консумация на алкохол, „ една чаша вино дневно “ за здравето на сърцето, както постоянно се предлага да вземем за пример в непрофесионалната преса, евентуално към този момент не би трябвало да бъде препоръчвана без да се претеглят рисковете и вероятните изгоди по отношение на всички болести на сърцето и кръвоносните съдове, в това число предсърдно мъждене “, пишат откривателите.

Учените изясняват още, че не могат да кажат сигурно за какво алкохолът може да бъде обвързван с това сърдечно заболяване. „ Точните механизми, посредством които умерените количества алкохол могат да провокират предсърдно мъждене, не са известни “, пишат те. „ Проучванията демонстрират, че изобилното пиянство за къс интервал от време може да провокира при някои хора „ синдром на ваканционното сърце “, а при някои пациенти с предсърдно мъждене дребни количества алкохол могат да провокират епизоди на аритмия. “

Те също по този начин означават, че изследването е лимитирано от някои фактори, в това число обстоятелството, че участниците може да са подценили количеството признат алкохол.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР