Десетки протестиращи се събраха под прозорците на дома на епидемиолога

...
Десетки протестиращи се събраха под прозорците на дома на епидемиолога
Коментари Харесай

Недоволни от новите COVID мерки протестираха под прозорците на членове на Кризисния щаб на Сърбия

Десетки протестиращи се събраха под прозорците на дома на епидемиолога и член на Кризисния щаб на Сърбия Предраг Кон в понеделник вечерта, написа сръбското издание N1.

Те показаха недоволството си от нововъведените ограничавания в западната ни съседка и желаеха оставката на епидемиолога, защото е „ ползвал немедицински ограничения “, до момента в който броят на новозаразените и умрелите от COVID-19 в Сърбия продължава да пораства.

Преди няколко дни група жители стачкува и пред дома на доктор Бранислав Тиодорович, който също е един от членовете на Кризисния щаб в страната.

Министърът на опазването на здравето на Сърбия Златибор Лончар дефинира дейностите на недоволните като „ невиждано безсрамие “.

„ Искам да кажа на всички тези, които отидоха до частните адреси на доктор Кон и Тиодорович, да не вършат повече това, защото нито единият, нито другият са отговорни за нещо “, съобщи Лончар и означи, че стои зад всяко тяхно предложение или решение.

Протестите се случват на фона на увеличаващият се брой новозаразени в страната – единствено за последните 24 часа записаните нови случаи на COVID-19 в Сърбия са 5 908.

Преди няколко дни в страната бяха въведени нови ограничения, сходни на тези в България – визитата на заведения на закрито към този момент се правят със „ зелен документ “, отрицателен PCR или антигенен тест.

Властите обаче предизвестиха, че в случай че обстановката продължи да се утежнява в идващите 10 дни, ще се стигне до още по-строги ограничавания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР