Десетки протестиращи ресторантьори и работещи в заведенията се събраха на

...
Десетки протестиращи ресторантьори и работещи в заведенията се събраха на
Коментари Харесай

Заведенията излязоха на протест с искане за оставка на Кацаров

Десетки протестиращи ресторантьори и работещи в заведенията се събраха на Орлов мост , заяви БТВ.

Те упорстват за оставката на здравния министър доктор Стойчо Кацаров и нов проект за справяне с Коронавирус епидемията . Протестното им шествие се насочи към Министерството на здравеопазването.

Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията изясни, че от сектора желаят да отпадне проектът за справяне с Коронавирус рецесията, направен от министър Стойчо Кацаров като го дефинира като неплатежоспособен. Те желаят и оставката на министъра, като упорстват н а негово място да пристигна човек, който да подтиква хората да се имунизират .

Това отваряне и затваряне е пагубно за нашия отрасъл, ограничението на 30% си е живо затваряне. А работа до 23 ч. значи, че нощните заведения и питейни заведения затварят , добави той.
 Заведенията протестно се насочват към Орлов мост
Заведенията протестно се насочват към Орлов мост

Протестът ще е народен

По-рано Стойчо Кацаров сподели , че влизането на страната в оранжева зона, което ще стане евентуално в идната седмица, не планува затваряне на обекти . То планува ограничение на местата, с опцията при избрани параметри даже да не бъдат ограничавани, в случай че съответните институции са ваксинирали личния състав си или има гости, които са имунизирани, добави здравният министър.

Протести са проведени в този час и в Пловдив, и във Варна, като ще се състоят всеки ден , споделят недоволните от сектора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР