Десетки протестиращи блокираха Орлов мост с искания за по-строги наказания

...
Десетки протестиращи блокираха Орлов мост с искания за по-строги наказания
Коментари Харесай

Протестът срещу войната на пътя: Аз исках да живея, но ти много бързаше

Десетки протестиращи блокираха Орлов мост с претенции за по-строги санкции и ограничения против нещастията на пътя, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Лошото време не попречи на хората да излязат и да блокират централните улици на София. Шествието потегли от Орлов мост и се насочи към Министерство на вътрешните работи.


Пред БГНЕС Георги Даскалов, участник в митинга пред БГНЕС сподели, че нещастието на бул. “Сливница ”, в която починаха двама младежи го е стимулирала да се включи в митинга. Той изясни, че живее близо наоколо до региона на злополуката. “Шофирането в София е някакъв пъкъл, съвсем никой не съблюдава разпоредбите за придвижване ”, уточни той. Според него, с цел да няма жертви на пътя и ПТП-та, би трябвало да се съблюдават разпоредбите. Даскалов акцентира, че с митинга упорстват за взимане на по-сериозни ограничения. Той сподели, че съгласно него би трябвало да има повече камери.


Протестът се организира под засилено полицейско наличие.


Калофер Калоферов също е участник в митинга. Пред БГНЕС той сподели, че упорстват държавното управление да промени законите и да има ефикасни присъди и “тези неща, които се случват по пътя да спрат ”, уточни той. Калоферов добави, че съгласно него при ПТП, приключило със загуба на човешки живот, “би трябвало да дадат не по-малко от 15 години и книжката на индивида да се отнеме ”, безапелационен е протестиращият.

Протестиращите държат табели с надписи: “Да опазим децата си на пътя ”, “Аз желаех да пребивавам, само че ти доста бързаше ”, и други. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР