Десетки позвънявания има на телефоните на Българския Червен кръст в

...
Десетки позвънявания има на телефоните на Българския Червен кръст в
Коментари Харесай

Младежите от БЧК в Пловдив с акция в подкрепа на бедстващите от войната в Украйна

Десетки позвънявания има на телефоните на Българския Червен кръст в отговор на акцията в поддръжка на украинските жители. От през днешния ден в регионалните структури на БЧК в страната и в централната постройка на организацията се събират дарения от първа нужда.

Доброволците от Българския юношески червен кръст (БМЧК) – Пловдив са измежду първите, които протегнаха ръка на страдащите от войната в Украйна. Те се отзоваха на поканата на актрисата Здрава Каменова да се включат в нейния благотворителен театър в поддръжка на бедстващите украински деца.

Инициативата е въодушевена от ориста на едно бебе, родено в метрото на Киев, където жителите на града търсят избавление от бомбите. Неговият живот стартира под сянката на гибелта и този факт раздруса хиляди хора в целия свят, а Здрава Каменова провежда благотворителна акция, в която предложения за сътрудник БМЧК-Пловдив.

Представлението в Пловдив се състоя на 26 февруари, а младите доброволци бяха там, с цел да изразят своята съпричастност към потърпевшите от филантропичната злополука в Украйна.

Инициативата продължава, а тези, които желаят да станат част от нея и да я поддържат, могат да създадат своите дарения по специфичната сметка, открита от БЧК.

Първите донори също се явиха в централата на Червения кръст под тепетата.

БЧК се обръща към български фирми-производители с апел за съпричастност да поддържат акцията с дарения от първа нужда, както и с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, акумулатори и генератори.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР