Десетки полети бяха отменени на германското летище в Дюселдорф поради

...
Десетки полети бяха отменени на германското летище в Дюселдорф поради
Коментари Харесай

Отмениха над 100 полета на летище Дюселдорф заради стачка

Десетки полети бяха анулирани на немското летище в Дюселдорф заради нова стачка на наземния личен състав.

Стачката стартира в 3,30 ч. локално време и ще продължи до събота 00,30 ч. се показва в изказване на синдиката ver.di.

Хиляди пасажери са наранени от анулацията на повече от 100 полета, като се чакат и още разстройства в работата на летището.

Летищният оператор помоли пасажерите да ревизират настоящото положение на полета си онлайн, преди да пътуват до летището.

Профсъюзът ver.di, който съставлява чиновниците на компанията за обработка на багаж и самолети Aviapartner, съобщи, че компанията отхвърля да договаря за групов трудов контракт, обществен проект и компенсации за своите членове.

" Служителите от десетилетия правят тежка работа на летището и оказват помощ на компанията да осъществя облага ", съобщи в изказване договарящият от ver.di Марвин Решински.

" Сега компанията отхвърля да изплати компенсации, чиновниците ще би трябвало да аплайват за същата работа, на същото летище, с по-малък приход и единствено с краткотрайни контракти. Служителите се опълчват на това ", добави той.

Около 700 чиновници са застрашени да изгубят работата си на летището, защото съгласно профсъюза министерството на превоза на Северен Рейн-Вестфалия ще приключи контракта си с Aviapartner през април тази година./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР