Десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на Oбщина

...
Десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на Oбщина
Коментари Харесай

Протест пред Община Пловдив заради застрояването на парк

Десетки пловдивчани се събраха на митинг пред постройката на Oбщина Пловдив против решение на локалния парламент за изменение на Общия организационен проект.

Според протестиращите с гласовете на болшинството общински съветници се дава опция 81 дка от парк „ Отдих и просвета “ до Гребната база в града да бъдат застроени. Недоволните жители са почнали и подписка, с която упорстват за преразглеждане на решението. Хората са безапелационни, че то не е в полза на обществото и е взето без какъвто и да е публичен спор, съобщи Българска национална телевизия.

Събралите се на площад „ Стефан Стамболов “ обявиха, че институциите не чуват недоволството на хората и дадоха образец с регионалната администрация, от която отхвърлиха да върнат решението на Общинския съвет. Мотивът на шефа на област Пловдив Ангел Стоев е, че изменението в устройствения проект е признато законно.

10 депутати от разнообразни политически обединения в Пловдив обаче също сезираха регионалния шеф, защото показват подозрения, че са спазени всички законови условия за смяна на предназначението на парцели.

Протестиращите се заканиха да продължат с шестнията си и да стартират поредност от каузи, с цел да запазят зелените площи в региона на гребния канал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР