Десетки пловдивчани се събраха на площад Стефан Стамболов“ и символично

...
Десетки пловдивчани се събраха на площад Стефан Стамболов“ и символично
Коментари Харесай

Пловдив почете със свещи убитата журналистка СНИМКИ

Десетки пловдивчани се събраха на площад „ Стефан Стамболов “ и алегорично възпламениха свещи в памет на журналистката Виктория Маринова, чието ликвидиране потресе цялата страна преди няколко дни.

Събитието беше проведено в обществената мрежа „ Facebook “ по-рано през днешния ден, а концепцията незабавно бе призната от виновното пловдивско общество. „ Тук съм, с цел да изразя своето възмущение против тоталната цензура и всички произволи, които господстват в България. Не може целият народ да жадува смяна, а обстановката да става все по-лоша “, съобщи Анна Трънска, която беше пристигнала особено за бдението.

Според хората на площада, повода за ужасяващото ликвидиране се крие в работата на Маринова като проверяващ публицист. Присъстващите подчертаха, че последният брой от предаването на журналистката е бил отдадено на абсурдът ДжиПи/ГеПи Гейт, само че показаха подозрения, че същинският причинител ще бъде открит и наказан.

„ Искаме правораздаване, желаеме да сме сигурни в страната, в която живеем, а не това да бъде следващият случай, който ще бъде потулен и някой клошар ще опере пешкира “, съобщи пред кореспондент на „ Марица “ пловдивчанинът Стоян Китев.

„ Всяко младо момиче, което пораства в България, би трябвало да си намерения дали това е безвредна страна, в която би желала да остане, да се осъществя професионално и да сътвори семейство. Това е посланието, което желаеме да дадем на младите девойки “, съобщи една от организаторките на събитието Надежда Попова.

Ето какво пишат още те в обществената мрежа:

„ Ние отхвърляме да приемем тази гибел за инцидентна. Тя просто е последния (а евентуално единствено поредния) случай на принуждение и репресии против публицисти в разпадащата ни се страна. Журналисти, които отхвърлят да се впишат в подблейващото стадо дръжки на микрофони, посветило кариерите си на услуги към властта. Виктория не беше от тях “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР