Десетки огнеборци и доброволци се борят със стихиите Четири големи

...
Десетки огнеборци и доброволци се борят със стихиите Четири големи
Коментари Харесай

Извънредно! Четири големи пожара вдигнаха на крак огнеборците в Бургаска област

Десетки огнеборци и доброволци се борят със стихиите

Четири огромни пожара горят в този миг на разнообразни места в област Бургас. Това оповестяват от полицията. 

Първият е горящ в село Белеврен, община Средец. Гори широколистна гора сред селото и границата. Районът е мъчнопроходим, което извънредно доста затруднява гасителните действия. В битката със стихията се присъединили и доброволци. 

Малко след 16:00 ч. е сред селата Росен и Равна гора, община Созопол, са се запалили стърнище и бали плява. В непосредственост има кошари с крави, овце и кози. Заради мощния вятър и високите температури огънят се е трансферирал към гора в посока село Маринка. 

Половин час по-късно е горящ пожар и в региона на гарата в Карнобат. От късо съединяване на кабел се запалила тревата. В непосредственост има складирани бали и заплаха огънят да ги обхване. 
Малко преди 17 ч. огнеборците са реагирали и на сигнал за пожар в руенското село Трънак. В непосредственост до гробищата и гората гори суха трева.

Борбата със стихията е сложна, защото температурите в област Бургас са над 30 градуса. Духа и вятър, тук-там сдържан, който от своя страна подкрепя огъня да се разрасне. Цялата налична техника на пожарната в регионите се е присъединила в гасенето. Екипите са на терен. Горски чиновници и доброволци също оказват помощ на огнеборците. Както за през днешния ден, по този начин и за на следващия ден е в действие предизвестие за заплаха от пожари поради високите температури, бъдете деликатни!
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР