Десетки обекти на Баш пазара /бившите Слънчеви лъчи/ в кв.

...
Десетки обекти на Баш пазара /бившите Слънчеви лъчи/ в кв.
Коментари Харесай

Магазини и ресторанти в Кючука няколко дни са без вода заради ВиК авария

Десетки обекти на Баш пазара /бившите Слънчеви лъчи/ в кв. „ Кючук Париж “ останаха без вода, поради аварирала тръба. Засегнати от казуса споделят пред TrafficNews , че бизнесите им са сложени под риск от четвъртък насам, когато вода стартира да извира отдолу под краката им.

Докато се работи по премахване на повредата, от ВиК сдружението спрели водоподаването им. Така на пазара, в битовия комбинат, аптеката, супермаркета, магазините за козметика, казиното, заведенията за бързо хранене и заведенията за хранене работят с стеснение към този момент четвърти ден. На служащи се постанова да се доставят с вода от туби, споделят засегнатите. Собствениците на един от заведенията за хранене даже са затворили порти, поради неспособност да обслужва клиенти.

„ От четвъртък вечер всички тези обекти останаха без вода. Доказано е, че трасето е на ВиК. Когато пристигна екип във вечерта, в която стана повредата, бяхме като Танзания. Умуваха толкоз време какво да вършат, най-сетне стопираха водата на цялата улица. В петък сутринта възвърнаха водоподаването, само че не вършиха повредата “, съобщи пред TrafficNews Диляна Миладинова – шеф на пазара.

Проблемът се е задълбочил от това, че авариралата тръба се намирала на територията на частен обект. Собствениците му обаче отказали да дават достъп на екипи на ВиК, изпратени на място, оповестиха от сдружението.

„ Днес беше изпратен екип още веднъж на място, дружно с началник на група, който да беседва със притежателите. В последна сметка ни позволиха до мястото, тъй като казусът е навътре в пазара. Не можем да кажем към момента какви са вредите, нито в какъв период повредата ще бъде отстранена и ще възстановим водоподаването. Заради отказаният достъп обаче имаше закъснение и това докара до наши пропуснати изгоди и до стеснение за всички притежатели и наематели в карето “, съобщи пред TrafficNews инженер Антон Гълъбов от ВиК.

След определяне на аргументите за повредата, ще бъде взето решение по какъв начин да се действа, обявиха оттова.

Засегнатите пък са подали през днешния ден тъжба в деловодството на сдружението с искане казусът да бъде да бъде отхвърлен допустимо най-скоро. Собственикът на обекта, в чиято територия се намира тръбата, обаче отхвърля да допусне служащи, които да копаят там. По думи на шефа ще се търси различно решение, с което да бъде отхвърлен казусът дълготрайно, без да се нарушава частната благосъстоятелност.

До тогава обаче засегнатите от повредата пловдивчани остават с терзанието, че повредата може да аргументи по-големи вреди и да изправи бизнесите им през съществени загуби.

 Карето, останало без вода поради повреда


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР