Десетки незаконни сметища никнат всеки ден край Тополовград. Наш зрител

...
Десетки незаконни сметища никнат всеки ден край Тополовград. Наш зрител
Коментари Харесай

Незаконни камари с боклук никнат край Тополовград

Десетки противозаконни сметища никнат всеки ден край Тополовград. Наш фен алармира, че те се разрастват. Тъй като кметът е забранил да се глобяват хората, от общината не съумяват да се оправят с казуса.

Площта на най-голямото бунище в региона е няколко декара. Въпреки че от време на време общината го почиства, вместо да изчезва, сметището се разраства и даже обгръща близката гора.

Каруцата на Сашо е цялостна с отпадък и единствено наличието на екипа на bTV го отхвърля да го изхвърли отпадъците измежду природата. Така съдовете за боклук пред къщите стоят празни, а противозаконното бунище пораства.

„ Обикновено в краищата на града, кой където живее – е решил, че е по-лесно, вместо на избраните за това места, да си изхвърли измежду природата боклука”, Тоня Бакалова, шеф отдел „ Общ. Собственост”, община Тополовград.

От общината споделят, че почистват нерегламентираните сметища най-малко един път месечно. Показват и фотоси от свършена работа. Но седмица по-късно, още веднъж има отпадък и никой не търси нарушителите.

Регистрираните противозаконни сметища единствено към Тополовград са четири. От екоинспекцията стартират инспекция. За общината ще има наставление и период, в който да ги почистят. При неспазванe, санкцията за общината е от 2 хиляди лева до 20 хиляди лева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР