Десетки населени места в страната са без ток заради лошото

...
Десетки населени места в страната са без ток заради лошото
Коментари Харесай

Заради лошото време десетки населени места в страната са без ток

Десетки обитаеми места в страната са без ток поради неприятното време, разгласи шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов.

Екипите на дирекцията са реагирали на над 300 сигнала за произшествия. Най-много са сигналите във Варненска област - над 200, Бургаска - над 40, Шуменска - 28.

Главен комисар Джартов заяви и за битов случай в Аксаково, Варненско - там има хора с изгаряния, до които към момента не може да се доближи:

" Получихме информация, че в комплекс " Кольови извори " е разхерметизирана камина с водна риза, като в следствие от това са потърпевши четири-пет индивида. Те са с изгаряния от водата. Към момента е ориентиран високопроходим автомобил, тъй че те да бъдат евакуирани, поради това, че екипите на Спешна помощ към момента не могат да доближат заради това, че пътят е затворен.

На територията на Аксаково, покрай Аксаково е, само че към момента и ние нямаме цялостна информация, тъй като е от последните минути - не могат да екипите на Спешната помощ да доближат, най-вероятно с нашия автомобил ще успеем - високопроходим, да достигнем и да ги евакуираме тези четири-пет индивида "

Заради снегонавявания 25 души са блокирани в хотел в община Аксаково. Това стана ясно след съвещание на Националния действен щаб, призован от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

В известието се декларира, че ще бъде направено всичко допустимо блокираните хора да бъдат изведени на безвредно място. Освен Аксаково, бедствено състояние във Варненска област към този момент оповестиха общините Варна, Вълчи дол, Суворово и Дългопол, а отчасти и община Девня.

Междувременно стана ясно, че всички възпитаници във Варна ще учат на следващия ден отдалечено поради неприятното време. Министърът на образованието Галин Цоков е удостоверил онлайн образованието съгласно настояването на кмета на Варна Благомир Коцев. Четири учебни заведения във Варна ще продължат онлайн образованието до 22 ноември, сряда, поради вреди, които вятърът е нанесъл по постройките им.

Пътищата Добрич - Варна и Добрич - Генерал Тошево не престават да са затворени поради снегонавяванията. Възстановено е придвижването в правите Добрич - Балчик и Добрич-Силистра, оповестяват от Областното пътно ръководство.

В Добричка област продължава да бъде нарушено подаването на вода заради липса на ток за помпените станции. Аварийни екипи възвръщат скъсаните от вятъра електропроводи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР