Десетки надзиратели от врачанския затвор участваха днес в едночасов мирен

...
Десетки надзиратели от врачанския затвор участваха днес в едночасов мирен
Коментари Харесай

​Надзирателите от врачанския затвор излязоха на протест

Десетки надзиратели от врачанския затвор участваха през днешния ден в едночасов кротичък синдикален митинг пред вратите на мястото за отнемане от независимост край града. Исканията на 90-те надзиратели, които пазят 520 лишени от независимост, са за почтено възнаграждение на положения труд и възстановяване на изискванията, в които работят.
Протестиращите показаха, че междинната заплата в пандиза е под 600 лв., а за характерни условия на труд надзирателите получават 28 лв.. Колегите им от полицията, противопожарната работа и правосъдната защита пък вземат към 100 лв.. Въпреки че надзирателите в пандизите работят също по Закона за Министерство на вътрешните работи, те получават на половина от дължимите средства за храна спрямо останалите чиновници от бранша "Сигурност ".
Исканията на протестиращите са и за увеличение на средствата за работно облекло, за което в този момент им се поставят 400 лв. годишно. С тези пари, заради непрестанно увеличаващите се цени, могат да си купят единствено една зимна униформа и зимни обувки.
Според протестиращите поради натрупваните с години проблеми с финансирането на пандизите и тежестта на работата няма искащи да работят като надзиратели, макар високата безработица в района.
Следващите митинги на охранителите на пандизчиите от Враца няма да са толкоз мирни и ще се проведат в столицата, където се надяват да им бъде обърнато внимание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР