Десетки милиони хора носят смартфона си със себе си, където и

...
Десетки милиони хора носят смартфона си със себе си, където
и
Коментари Харесай

Всеки четвърти никога не си е почиствал смартфона

Десетки милиони хора носят смарт телефона си със себе си, където и да отидат, в това число в банята и тоалетната. Телефоните ни винаги са с нас, те непрекъснато са покрити с хиляди бактерии, които са по ръцете ни и по всички предмети, върху които ги оставяме. Ново изследване сред1200 американци и техните привички за хигиена открива, че всеки четвърти (23%) в никакъв случай не епочиствал смарт телефона си.

26 % от анкетираните мъже и 20 % от интервюираните дами признават за този важен хигиенен пропуск. Според учените, непочистеният телефон може да съдържа повече бактерии по себе си, в сравнение с цялата баня и тоалетна взети дружно.

Според изследването, извършено от антибактериалната компания Vital Vio, напълно редно е смартфоните да влизат в контакт с разнообразни форми на бактерии - стрептококи, стафилокок и E.coli.

Двама от петима американци (41%) не се двоумят да сложат телефоните си в устата си, когато ръцете им са заети сега. Освен телефоните, над половината от интервюираните (51%) признават, че са лапали по същата причина и ключовете си, а 54% са слагали кредитната си карта в устата си. 34% са лапали банкноти...

88% от американците нормално носят телефоните си със себе си в банята, а близо половината (46%) споделят, че постоянно вземат устройствата си със себе си и в публичната тоалетна.

Жените (90%) са малко по-склонни от мъжете (85%) да внесат телефоните си в тоалетната.

Интересното е, че хората с деца (93%) са склонни да взимат телефоните си в банята по-често от тези, които още не са станали родители (83%). Познайте за какво...

Клавиатурите на компютрите също съдържат доста бактерии. И въпреки че 48% от американците постоянно да ядат обяда на бюрото си, единствено един от трима почиства персоналното си работно място един път седмично.

Над половината (52%) от интервюираните споделят, че почистват повърхностите на предметите в дома си единствено когато видимо наподобяват мръсни. Но това не е задоволително, твърдят учените. Всичко към нас бъка от микроскопични бактерии. Само защото телевизорът, който имате от седем години, наподобява задоволително чист, мислите че можете да се докоснете до него и по-късно да хапнете нещо с ръце? В реалност той може да съдържа безусловно цяла мощна цивилизация от нездравословни патогени.

50% от американците биха предпочели да ядат, до момента в който се возят в публичния превоз, само че не и в банята си. На пръв взор това има някакъв смисъл, нали? Никой не иска да се храни в банята. Изследователският екип е безапелационен, че всички форми на публичен превоз са по-мръсни и съдържат повече бактерии, отколкото вашата баня и/или тоалетна. Причината е: доста американци настояват да пътуват с обществен транспорт даже когато са заболели (39%).

 Източник

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР