Десетки лекари от университетска болница „Лозенец“ излязоха на пореден протест

...
Десетки лекари от университетска болница „Лозенец“ излязоха на пореден протест
Коментари Харесай

„Лозенец“ на протест: Медиците отказват сливане с детската болница

Десетки лекари от университетска болница „ Лозенец “ излязоха на следващ митинг против краткотрайното ѝ обединение с Националната педиатрия, която следва да бъде построена на територията на държавна болница.

Изпълнителният шеф на лечебното заведение доцент доктор Радосвет Горнев съобщи, че няма да подпише документ за обединение.

„ Този протокол се появи апокрифно, без публично да е импортиран. Такъв документ до момента не се е появявал в документооборота на болничното заведение. За мен този протокол е правно неплатежоспособен, той не предстои на осъществяване. На мое питане в Министерски съвет не получих публична информация, както и да се свържа с премиера. Това е нещо скандално, това е един акт, който ще докара до големи катаклизми, до риск за фамилиите на всички хора, които са тук в болничното заведение “, сподели Горнев.

Според него финансовите ползи на частните лечебни заведения стоят зад това решение, което ще навреди на държавна болница. Той предизвести, че медиците ще излизат всеки ден на митинг, до момента в който не се приключи процесът по сливането.
Снимка: БГНЕС
Припомняме, че предлагането е на здравното министерство, а до него се стигна откакто плануваният за детска болница градеж в двора на Александровска болница няма по какъв начин да бъде изпълнен.

България е една от дребното страни в Европейски Съюз, където няма профилирана детска болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР