Десетки курсисти в Пловдив не могат да си вземат теоретичните

...
Десетки курсисти в Пловдив не могат да си вземат теоретичните
Коментари Харесай

Проблем с изпитите по кормуване: Служителите на ДАИ-Пловдив стачкуват

Десетки курсисти в Пловдив не могат да си вземат теоретичните и практическите изпити по кормуване поради стачка на чиновници в Държавната автомобилна ревизия (ДАИ).

Служителите са в безсрочни ефикасни протестни дейности. Те упорстват за нарастване на заплатите с 30%, равно възнаграждение на чиновници с идентични длъжности и възстановяване на изискванията на работа.

„ Заплатите са ужасни ниски. 1000 лева ми е чистата работна заплата “, изяснява Гергана Харизанова

Всички хора са на работните си места, само че според арбитражното съглашение работят на един % от потенциала си. Така в коридорите на администрацията се образуват дълги опашки от чакащи.

Курсистите, които идват от други градове, научават на място, че изпитът им няма да се организира и недоволстват.

Искат също по този начин парите за работно облекло да са 500 лв. годишно

„ Чисто получавам 1300 лева на месеца, което за младеж, а и за по-възрастен, е незадоволително – изключително в случай че си на свободен наем в Пловдив. Аз съм чартърен и мъчно се оправям. Добре че са родителите ми, с цел да ми оказват помощ “, изяснява Борислав Иванов, контрольор в ДАИ-Пловдив.

„ Ако вас ви върнат, няма да ви е прелестно, само че може би тези хора имат право да изразят претенциите си за увеличение на заплатите. Така или другояче в България заплатите са дребни. Напълно ги разбирам “, разяснява Лалка Махмудова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР