Десетки красиви рисунки ни показват от ОИ „Старинен Пловдив“ по

...
Десетки красиви рисунки ни показват от ОИ „Старинен Пловдив“ по
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на водата с виртуална изложба ВИДЕ...

Десетки красиви рисунки ни демонстрират от ОИ „ Старинен Пловдив “ във връзка Световния ден на водата - 22 март. Инициативата е на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив и Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “, взаимно с Община Пловдив и ОИ „ Старинен Пловдив “.

Тазгодишното издание на акцията е под надпис „ Ценим водата “ – тематика, която слага акцент върху цената на водата и какво значи тя за другите хора.

По този случай, през миналия месец, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив и Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “ проведоха конкурс за детски рисунки на тематика „ Водата – извор на живот “, в който взеха присъединяване над 1550 деца от цяла България. Талантливи малчугани, ученици на детски градини в страната, изпращаха творбите си до екоинспекцията, а най-после жури избра най-атрактивните рисунки.

В Пловдив творенията на дребните художници ще бъдат показани от екипа на ОИ „ Старинен Пловдив “. Поради усложняващата се епидемиологична конюнктура това ще се случи в онлайн галерия, която се излъчва непосредствено на Facebook страницата на общинския институт. Желаещите да се потопят в света на детските рисунки, във връзка Световния ден на водата, могат да го създадат посредством Facebook страницата на Старинен Пловдив https://www.facebook.com/plovdivoldtown/videos/447965416318349, както и в техния Ютюб канал https://www.youtube.com/watch?v=eGs7LOmI0Uk

Победителите в състезанието ще получат награди, а на всички участници ще бъдат предоставени особено направени грамоти.

Поради огромния брой получени произведения, уредниците ще продължат да показват огромна част от детските произведения в поредност от виртуални изложения. Очаквайте ги във връзка Деня на Земята и други идни екологични празници.

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 година насам под егидата на Организация на обединените нации и подчертава върху значимостта на достъпа до питейна вода и предприемане на дейности за справяне с водната рецесия в международен мащаб. Текущата акция цели да покаже по какъв начин рационалното прилагане на водата ще спомогне в битката с климатичните промени - за понижаване на наводненията, сушата, дефицита на вода и замърсяването. Водата, като главен детайл за всички растения и животни, се оказва основна и за опазването на местата, където типовете се срещат и хранят, или намират леговище. За да се подсигури опазването на значими местообитания, включващи водата като главен съставен елемент – като блата, реки, торфища, всяка страна членка на Европейски Съюз е набелязала мрежа от предпазени зони, включени в екологичната мрежа " Натура 2000 ". В България предпазените зони от " Натура 2000 " покриват повече от 34 %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР