Десетки кораби са блокирани в Дунав край ключови украински пристанища,

...
Десетки кораби са блокирани в Дунав край ключови украински пристанища,
Коментари Харесай

Десетки кораби са блокирани в Дунав след руските атаки срещу украински пристанища

Десетки кораби са блокирани в Дунав край основни украински пристанища, дни откакто те бяха атакувани от Русия с дронове, сочат данните на профилирания уебсайт " Марин трафик ", който наблюдава в действително време местоположението на кораби и яхти.

Река Дунав, която се влива в Черно море посредством необятно устие, остава последният воден път, по който може да се прави експорт на зърно от Украйна.

Русия нападна хранилища за зърно в региона на украинските пристанища на Дунав и други инфраструктурни обекти през последните седмици, откакто на 17 юли приключи присъединяване си в договорката, с помощта на която беше обезпечена сигурността на транспорта на зърно от Украйна през Черно море.

Украинските черноморски пристанища, както и портовете Измаил и Рени на Дунав, на процедура са блокирани заради съветските офанзиви, оповестиха източници от бранша на корабоплаването.

По данни на " Марин трафик ", минимум 30 кораба са на котва край залива Мусура в Черно море, който е обвързван посредством воден канал с Измаил.

Най-малко 20 плавателни съда безусловно задръстват водния път към това основно украинско пристанище на Дунав.

" Невъзможно е цялото количество (зърно - бел. ред.) да бъде превозено по реката или посредством железопътен превоз. За да можем да го изнесем, би трябвало да бъдат отворени още веднъж нашите пристанища на Черно море ", съобщи украинският заместник-министър на земеделието Тарас Висоцки пред националната телевизия на Украйна.

Представители на застрахователния бизнес оповестиха в средата на юли, че е прекратено застраховането на товарите с украинско зърно, превозени през Черноморския кулоар. Това стана, откакто Русия към този момент не подсигурява сигурността на комерсиалните кораби, които се движат по този маршрут, означават анализатори.

Някои компании са почнали да лимитират и застрахователното покритие на корабите, които товарят украинско зърно на пристанищата, ситуирани на Дунав.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР