Десетки коли останаха блокирани на пътя Хасково-Кърджали в рамките на

...
Десетки коли останаха блокирани на пътя Хасково-Кърджали в рамките на
Коментари Харесай

Жители на село Конуш блокираха пътя Хасково-Кърджали

Десетки коли останаха блокирани на пътя Хасково-Кърджали в границите на половин час през днешния ден. Причината: жителите на село Конуш излязоха на митинг. Недоволството на конушенци е предизвикано от неналичието на асфалт и канализация в селото.

Недоволството на конушенци е предизвикано от неналичието на асфалт и канализация в селото:
Златко Латунов: Накратко желаеме да ни оправят пътищата. Ако няма някаква смяна почваме всеки месец. На 27-и април отново ще има митинг. Лятото като тръгне трафика от Маказа отново ще спрем придвижването и ще ги прекараме през разрушените улици румънците да видят ние през какво караме.
А до момента в който траеше блокадата, водачите на пътя чакаха търпеливо, даже се майтапиха:
Никаква организация нямат, нито плакати за претенции, нито кебапчета, нищо. Сега тука можеше и да е по-весело, но...
Всъщност улиците в селото наподобяват в действителност окаяни. След всеки по-обилен дъжд или снеговалеж дупките се трансформират в езера. Преминаването на коли и пешеходци става извънредно мъчно, даже невероятно. И това продължава с години.
Антоанета Славчева: 40 години път нямаме. Каквито кметове да влизат нищо нямаме, нито вода имаме, нито пътища. Искаме път.
Кметът на селото е сложил всички проблеми на хората тук в община Хасково.
Младен Марчев - кмет на Конуш: Каквото те са поискали, аз съм го докладвал във тип на докладни на кмета на община Хасково
От община Хасково оповестиха, че за тази година са планувани 290 000 лв. за ремонт на улиците по селата. Село Конуш също е измежду тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР