Десетки камиони с хуманитарна помощ пристигнаха във Венецуела. Това е

...
Десетки камиони с хуманитарна помощ пристигнаха във Венецуела. Това е
Коментари Харесай

Венецуела получи първа пратка хуманитарна помощ

Десетки камиони с филантропична помощ дойдоха във Венецуела. Това е единствено първата доставка на Червения кръст, като се чака през идващите дни Каракас да получи още пакети с храна, медикаменти и други артикули от първа нужда. Макар и настойчиво да отхвърляше страната му да е в рецесия, президентът Николас Мадуро си приписа заслугите за пристигналата помощ. Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо също уточни себе си като виновен за филантропичната пратка.

Дълги опашки се извиха пред пунктовете на Червения кръст. Хиляди венецуелци с наслада приветстваха идването на камионите с филантропична помощ.
Серхио Гуера, таксиметров водач: Радвам се, че най-сетне имаме филантропична помощ. Сега ще можем да пречистваме водата и да се предпазваме от заболявания.
Пратката включва 14 генератора, 5000 литра дестилирана вода, хирургически принадлежности, с които могат да бъдат операрирани 30 000 пациенти. Червеният кръст оповестява, че ще спомага първо на лечебните заведения, които са останали без съвсем никакво съоръжение и медикаменти.

По данни на Организация на обединените нации, 1/4 от популацията на Венецуела незабавно се нуждае от помощ. Животът на 300 хиляди е заплашен, поради липса на лекарства. Близо 2 млн. страдат от недохранване.

На идването на пратките се гледа като на безмълвно самопризнание от страна на Николас Мадуро, че в страната фактически има филантропична рецесия. Досега той настойчиво отхвърляше и многогратно блокира опитите да бъдат направени доставки. Днес, обаче, си приписа заслугата.
Николас Мадуро, президент на Венецуела: Червеният кръст достави през днешния ден първата пратка помощи за Венецуела. И дружно с държавното управление, което управлявам, тя беше получена по легален и проведен ред, в сходство с интернационалните протоколи.
А водачът на опозицията Хуан Гуайдо употребява една дума - победа.
Хуан Гуайдо, водач на опозицията: Помощта пристигна, тъй като ние настоявахме. Тя пристигна, тъй като армията ясно сподели, че има вътрешно неодобрение. Влезе, тъй като има голям напън - 91% от популацията отхвърля Николас Мадуро.
Доставките на филантропична помощ се трансфораха в знак на битката за власт във Венецуела и в съществена тематика в акцията на опозицията за премахване на настоящия президент.
 Венецуела позволи филантропична помощ от Червения кръст Венецуела позволи филантропична помощ от Червения кръст
Жителитe на Каракас приветстваха първата доставка на филантропична помощ. Камионите на Червения кръст дойдоха в склад във венецуелската столица, отк...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР