Десетки жителите на Бяла излязоха днес на символичен протест пред

...
Десетки жителите на Бяла излязоха днес на символичен протест пред
Коментари Харесай

Жители на Бяла излязоха на протест срещу намалена присъда за убийство

Десетки жителите на Бяла излязоха през днешния ден на алегоричен митинг пред Районния съд в града. Те показаха възмущението си от понижената присъда на Валентин Маринов от 20 години единствено на три, който е упрекнат в убийството преди две години на 18-годишния Александър Ангелов. Решението за понижаване на присъдата предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд.

Бяла

Обвиняемият Валентин Маринов получи първо 20 години затвор от Русенския областен съд. След това магистратите във Великотърновския апелативен съд понижиха наказването на три години, като преквалифицираха действието от „ ликвидиране по хулигански подбуди " в „ съзнателно нанесена лека телесна щета, при която е настъпила гибел по несъобразителност ". На митинга през днешния ден хората настояха за обективна присъда.
Силвия Панайотова, вуйна на Александър: За мен справедливата присъда беше тази оптималната, която дадоха. Тези 20 години, съгласно мен, най-малко някакво задоволство беше за родителите. Снаха ми е унищожена, разбирате ли?
Кметът на Бяла Димитър Славов, който е родственик на убитото момче съобщи, че това е седемкратно понижение на присъдата.
Димитър Славов, кмет на Бяла: И в този момент внезапно - всички го усещат като насмешка с паметта на Алекс. И знакът, който се дава, мисля, че е пагубен за едно общество.Силвия Славова: Ужасена съм, никой не е очаквал толкоз да бъде понижена присъдата. Не желая да се слагам на мястото на майката.
Междувременно от Апелативния съд във Велико Търново обявиха, че е неприемливо съдът да бъде притискан да постановява правосъдни актове, които погазват закона, посредством нагнетяване на публичното мнение, митинги и шествия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР