Десетки жители на Русе сигнализираха за схеми с измами при

...
Десетки жители на Русе сигнализираха за схеми с измами при
Коментари Харесай

Строители мамят при саниране, заплашват и изнудват

Десетки поданици на Русе алармираха за схеми с измами при ремонтни действия. Става въпрос за саниране на блокове. Някои от майсторите сами предложили услугите си, а други хората намирали по разгласи. В журналистическо следствие в предаването " Неделята " Нова телевизия демонстрира изплашени възрастни хора, които настояват че са изнудвани.

Една от тях е Йорданка Георгиева. Майсторите ѝ поискали 5000 лв.. След като споделила, че не може да отдели толкоз, те я заплашили, че ще изпотрошат дома ѝ и ще откраднат движимостите ѝ. Потърпевша е и нейна съседка и другарка. Измамниците даже съпровождат жертвите си до банки, с цел да теглят пари, в случай че нямат задоволително налични.

Схемата, по която работят, е следната: идват няколко души, оферират на ниска цена, само че първокласен ремонт, а бонусът е, че всичко завършва от няколко часа до два дни. Първоначално афишират ниска цена, само че след това сумата стартира бързо да набъбва. Майсторите дават обещание, че след известно време ще дадат на клиентите си и касови бележки, само че това по този начин и не се случва.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР