Десетки хора, сред които деца, бяха ранени при среднощните боеве

...
Десетки хора, сред които деца, бяха ранени при среднощните боеве
Коментари Харесай

Кличко: Десетки хора, сред които и деца, бяха ранени при среднощните боеве за Киев

Десетки хора, измежду които деца, бяха ранени при среднощните боеве за Киев, съобщи тази заран кметът на украинската столица Виталий Кличко, съобщи Ройтерс.

Към 06:00 ч. локално време са ранени 35 души, измежду които деца, заяви Кличко. От думите на кмета не излиза наяве дали има поради единствено цивилни, отбелязва Ройтерс.

Кличко сподели още, че понастоящем няма съществено съветско военно наличие в Киев, макар че в града работят групи от диверсанти.

Ето какво написа Кличко: Друзі! Кияни! Заради безпеки максимально всі залишайтеся вдома або в укриттях! Не виходьте і не виїжджайте в місто. Крім спокоен, хто працює на підприємствах критичної інфраструктури. Домівки покидайте тільки щоб, перейти в укриття. Ми обороняємо наше місто!

Преди това Кличко разгласи: " Ситуацията за Киев в този момент е, без пресилване, заплашителна. Предстоящата нощ, до сутринта ще бъде доста сложна. Руските войски са покрай столицата. Военните и органите на реда разрушават диверсионни групи в града ".

Според Кличко мостовете в столицата са взети под защита и специфичен надзор. На тях дежурят военно съоръжение и бойци от въоръжените сили.

Контролно-пропускателни пунктове се построяват освен на основните входове на града. Изграждат се и блокади, с цел да се блокира придвижването наоколо до стратегически обекти в столицата.

112-та бригада на териториалната защита на Киев към този момент е окомплектована на 100%, с цел да пази столицата.

" Благодаря на жителите на града за готовността им да се изправят в отбрана на столицата и страната дружно с другите елементи на въоръжените сили и силите на реда ", прибавя Кличко.

Той приканва жителите на Киев да бъдат бдителни за сложени маркировки по здания и покриви, които биха могли да послужат за ориентир на противников огън и поучава да бъдат замазвани с багра или покривани с пръст.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР