Десетки хора, сред които близки и приятели, се събраха да

...
Десетки хора, сред които близки и приятели, се събраха да
Коментари Харесай

Семейство и приятели изпратиха актьора Иван Джамбазов в последния му път

Десетки хора, измежду които близки и другари, се събраха да се сбогуват и да отдадат респект в последния път на огромния български артист Иван Джамбазов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Когато някой си тръгне нормално най-нормалното нещо и признато като принцип е да се приказват хубавите неща за индивида, само че за Иван Джамбазов няма какво друго да се каже. Това, че беше прелестен като артист, това е реалност, само че най-важното е, че той беше един прелестен човек, същински прелестен човек ”, сподели пред БГНЕС артистът Владислав Карамфилов. Той означи, че животът на Джамбазов е бил изпълнен с тествания, само че макар компликациите, любовта, която е проектирал за близките е била мощна.

Карамфилов добави, че Джамбазов е оставил мощна следа след себе си както в българския спектакъл, по този начин и в българското кино.

Иван Джамбазов има доста функции в театъра и киното, взе участие и в телевизионни постановки, комедийни скечове и рецитали. Една от първите му функции е в „ Любимец 13 “, a една от последните му е в „ Корави старчета “.

Озвучава повече от хиляда дублажа на задгранични игрални, документални, анимационни и телевизионни филми за Българска национална телевизия. Най-известната му роля в дублажа е тази на доктор Сова в сериала „ Болница на края на града “.

Джамбазов озвучава Батман в дублажа на “Батман: Анимационният сериал ” за Българска национална телевизия, правейки го един от първите артисти, които са озвучили героя в България. През 1999 година дублира Блуто в 17 филмчета от поредицата видеокасети “Попай моряка ”. Джамбазов има и редица награди, измежду които: Заслужил актьор (1985), Орден “Кирил и Методий ” II ст. (1966), Орден “Кирил и Методий ” I ст. (1989), Златна значка на Съюз на артистите в България (САБ) (1971), както и премия за мъжка роля (следователят) от пиесата „ Прокурорът “ на прегледа на българската драма и спектакъл.

Последно довиждане на артиста отдадоха фамилията му, както и околните му другари. Поклонението се състоя в ритуалната зала на Централните софийски гробища. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР