Десетки хора се събраха на протест пред сградата на полицията

...
Десетки хора се събраха на протест пред сградата на полицията
Коментари Харесай

Протест поиска свободата на лекар, убил крадец, влязъл в дома му

Десетки хора се събраха на митинг пред постройката на полицията в Пловдив, с цел да изискат освобождение от ареста на лекаря Иван Димитров, осведоми Би Ти Ви. Сред събралите са другари и сътрудници на Димитров, както и хора, които не го познават.

Той е с прокурорско задържане до 72 часа по обвиняване за ликвидиране, откакто е създал изстрел, довел до гибелта на мъж, който влиза в дома му, с цел да го обере, оповестява малкия екран.

Според протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, в случай че се почувства застрашен за живота си. Негови сътрудници споделят, че в случай че по случайност той е бил дежурен същата довечера в болничното заведение, тогава е можело да се случи нещо доста по-страшно и да бъде нападнато фамилията му.

Вчера бе наложено прокурорско задържане на 48-годишния Иван Димитров. Той няма позволение за оръжие. Лекарят опитал да задържи влезлия в дома му мъж, само че бил ранен с нож. Последвал е изстрел, а крадецът умира на улицата.

Убитият е с 9 присъди за обири.

На мястото на престъплението са осъществени огледи, разпитани са очевидци, осъществено е претършуване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, в това число за съществуване на барут и капсулен състав по взетите от обвинения обтривки, приобщени са записи от камери.

Предвиденото от закона наказване по по този начин повдигнатото обвиняване е затвор от 10 до 20 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР