Десетки хора са загинали вчера в предполагаема химическа атака срещу

...
Десетки хора са загинали вчера в предполагаема химическа атака срещу
Коментари Харесай

Нова химическа атака в Сирия

Десетки хора са починали през вчерашния ден в хипотетична химическа офанзива против последния размирен бастион в региона Източна Гута, покрай сирийската столица Дамаск, съобщи ДПА.

Доброволческата избавителна организация "Бели каски " твърди, че хеликоптер е хвърлил варел, цялостен с експлозиви и химикали, върху град Дума, убивайки най-малко 40 души. Тя споделя, че цели фамилии са се задушили в мазетата си от отровния газ.

"Белите каски " разгласиха в Twitter фотоси на хипотетични жертви на химическа офанзива, в това число на дами и деца, лежащи безжизнено с пяна на устата.

Проопозиционният Медиен център "Гута " сподели, че 75 цивилни са починали при офанзивата.



Официалната сирийска осведомителна организация САНА отхвърли изказванията. "Някои медии, известни с поддръжката си за терористи, настояват, че армията е употребила химически оръжия в град Дума при военната си интервенция в отговор на офанзивите, осъществени от терористична организация против няколко квартала на Дамаск и покрайнините ", сподели САНА.

Говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт съобщи, че в случай че бъде доказана достоверността на информациите за химическа офанзива, интернационалната общественост би трябвало да отговори.

"Русия, със своята неизменима поддръжка за режима, носи крайната отговорност за тези жестоки набези ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР