Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Израел в събота

...
Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Израел в събота
Коментари Харесай

Пореден многохиляден протест срещу спорна съдебна реформа в Израел

Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Израел в събота вечерта, с цел да кажат още веднъж " не " на проекта за преразглеждане на правосъдната система на страната , който министърът на правораздаването сподели, че е решен да реализира, заяви " Ройтерс ".

Шествията притеглят доста хора всяка седмица от началото на януари, когато държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху се прицели във Върховния съд.

Припомняме, че те се опълчват на законодателството, което Нетаняху и неговите десни и религиозни съдружници се надяват да одобряват, което би лимитирало пълномощията на Върховния съд да се произнася против законодателната и изпълнителната власт, като в същото време дава на законодателите решаващи пълномощия при назначението на съдии.

Поддръжниците споделят, че Върховният съд би трябвало да бъде възпрепятстван от прекалено навлизане в политическата сфера.

Критиците споделят, че проектът ще отслаби съдилищата, ще заплаши гражданските свободи и ще навреди на стопанската система дружно с връзките със западните съдружници.

Те също по този начин споделят, че Нетаняху, който е съден по поредност от обвинявания в корупция, е в спор на ползи.
 Десетки хиляди стачкуваха в Израел срещу противоречива правосъдна промяна
Десетки хиляди стачкуваха в Израел срещу противоречива правосъдна промяна

Нетаняху и поддръжниците му настояват, че препоръчаните промени са нужни, с цел да се овладее правосъдната система

" Решен съм да завърша законодателството ", сподели министърът на правораздаването Ярив Левин в изявление за Канал 13 в събота. " Не мисля, че е вярно да се ръководи страна със закани и диктат от улицата.

Той повтори готовността си да договаря с опозиционните депутати, само че не и в случай че задачата им е просто да забавят законодателството до безкрайност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР