Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Хонконг на мащабен

...
Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Хонконг на мащабен
Коментари Харесай

Нова година - положението в Хонконг е старото

Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Хонконг на огромен протест в деня на Нова година в блян да продължат интензивността си против прокитайския режим и през тази година.
Хонконг е сцена от съвсем седем месеца на безредици, съпроводени от принуждение, с чести конфликти сред полицията и упорити протестиращи, до момента в който градът се бори с най-голямата си политическа рецесия от десетилетия.
Въпреки спокойния старт на митинга в сряда, насилието избухна покрай митинга, когато тълпата минаваше през квартал " Ван Чай " на основния остров на финансовия хъб. Полицията употребява сълзотворен газ, до момента в който протестиращите действаха с коктейли " Молотов ", написа БГНЕС.

Thousands of mostly black-clad Hongkongers are streaming into Victoria Park for the first approved protest of 2020. #hongkong #hongkongprotests #antiELAB #china pic.twitter.com/tjAk0Zl8bp
— Hong Kong Free Press (@HongKongFP) January 1, 2020
Гражданският фронт за правата на индивида - групата, която провежда похода, получи позволение за шествието от градските управляващи, само че им беше подредено да го прекратят скоро след началото на конфликтите.
" Полицията... ни помоли да преустановим митинга ", споделиха уредниците на маршовете, употребявайки мегафони. " Моля, умерено и постепенно напуснете сцената в този момент. "
Облечени в черно и маскирани протестиращи също издигаха спонтанни барикади, до момента в който някои офиси бяха изпочупени следобяд.
Безредиците в Хонконг бяха подбудени от предложение за разрешаване на екстрадиции в континентален Китай, което изведе милиони на улиците през юни предходната година. Оттогава събитията във финансовия хъб се трансфораха в по-голям протест против затягащия надзор на Пекин, от което мнозина от жителите на някогашната английска колония се опасяват.
Въпреки продължаващите безредици, Китай и администрацията на Хонконг отхвърлиха да правят отстъпка пред настояванията на протестиращите, които включват изцяло свободни избори в града, следствие за хипотетични нарушавания на полицията и прошка за близо 6 500 души, задържани по време на придвижването - съвсем една трета от тях на възраст под 20 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР