Десетки хиляди поддръжници на бразилския президент Жаир Болсонаро призоваха днес

...
Десетки хиляди поддръжници на бразилския президент Жаир Болсонаро призоваха днес
Коментари Харесай

Поддръжници на Болсонаро призовават военните да го задържат на власт

Десетки хиляди поддръжници на бразилския президент Жаир Болсонаро приканиха през днешния ден военните да създадат по този начин, че извънредно десният водач да остане на власт, макар че администрацията му алармира, че има подготвеност да съобщи ръководството на противника му Луиз Инасио Лула да Силва, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Защитниците на Болсонаро се събраха под дъжда пред Източното военно командване в Рио де Жанейро, един от осемте районни щаба на армията, като доста от тях подвигаха стиснати юмруци, до момента в който развяваха бразилски флагове и пееха националния химн. " Въоръжени сили, спасете Бразилия! " и " Единен, народът в никакъв случай няма да бъде надвит ", бяха част от виковете.

: The rain didn’t stop thousands of Brazilians to protest this Wednesday in Rio de Janeiro.
— Direto da América (Brazil Special Reporting) (@DiretoDaAmerica)

Междувременно водачите на камиони, които от няколко дни блокираха пътища в цялата страна в символ на митинг против провалянето на Болсонаро, продължиха демонстрациите, макар заповедта на Върховния съд да отстранен блокадите.

Протестите се организираха на фона на интернационалното самопризнание на успеха на Лула да Силва и рекомендацията на Върховния съд на Бразилия към Болсонаро да одобри резултатите от изборите в неделя. Членове на кабинета, новоизбрани губернатори и евангелистки водачи, които до неотдавна бяха твърди поддръжници на Болсонаро, в този момент се пробват да договарят с бъдещото ляво държавно управление.

Армията бе значима част от ръководството на бразилския президент, само че резервира безмълвие през месеца след първия тур на изборите, което е знак, че евентуално се дистанцира от някогашния боен капитан, настояват специалисти пред Асошиейтед прес.

Болсонаро загуби от Лула да Силва в оспорвана конкуренция, получавайки 49,1 % от гласовете против 50,9 % за Лула. Това бе най-напрегнатата президентска конкуренция след завръщането на Бразилия към демокрацията през 1985 година и бележи първата загуба на избори за Болсонаро в 34-годишната му политическа кариера.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР