Десетки хиляди почитатели на музиката се стекоха в Уърти Фарм

...
Десетки хиляди почитатели на музиката се стекоха в Уърти Фарм
Коментари Харесай

Елтън Джон пее на най-големия фестивал на открито в света

Десетки хиляди фенове на музиката се стекоха в Уърти Фарм в югозападната част на Англия в сряда за началото на Гластънбъри, обичаният музикален фестивал, на който ще се показват Елтън Джон, " Гънс ен` роузис " и " Арктик манкис " през уикенда, заяви Ройтерс.

Развълнувани почитатели разопаковаха съоръжение за къмпинг на мястото на най-големия фестивал за изкуства и музика навън в света, подготвени да станат очевидци на стотици представления в продължение на пет дни. Кулминацията ще е последното шоу във Англия на английския реализатор Елтън Джон в неделя вечер.



Сред другите реализатори са Юсуф/Кет Стивънс, Блонди, рапърите Лизо и Лил Нас Екс, Рик Астли. В петък вечер на главната сцена се чака мистериозно шоу, показано от уредниците единствено като " The Churnups ", само че се счита, че ще е присъединяване на музиканти от рок бандата " Фу файтърс ".

Проливен дъжд се изля в сряда над 900-те акра, на които се организира Гластънбъри, само че меломаните, множеството от които бяха снабдени с гумени ботуши, не изглеждаха обезпокоени.



" Станахме в един часа и половина сутринта и имаме още няколко часа, само че чакам се неспокойствие идната седмица ", сподели Том Хемингс от Бристол, който е измежду хилядите, които чакат на опашка, с цел да влязат в Уърти Фарм. " Това е последното присъединяване на Елтън Джон, тъй че несъмнено чакам да го видя ".

Все още витаят подозрения за присъединяване на " Арктик манкис " в петък вечер на главната сцена Пирамида, откакто присъединяване на групата от Шефилд в Ирландия тази седмица бе анулирано поради ларингит на вокалиста Алекс Търнър.



Фестивалът Гластънбъри, учреден преди 53 години от Майкъл Ийвис, нормално разпродава билетите още преди да са оповестени хедлайнерите. Билетите за тазгодишното издание свършиха един час след началото на продажбата през ноември предходната година. Препродажбата пет месеца по-късно завърши за шест минути.

Миналогодишното издание, когато фестивалът се завърна след двегодишно спиране поради пандемията, показа актьори като Пол Маккартни и Били Айлиш и бе посетено от 210 000 меломани.



Рекордът по посещаемост на фестивала е подложен през 1994 година, когато той притегля 300 000 души. Фестивалът се организира в продължение на няколко години подред, след което стопира за една година, с цел да се възвърне тревата, която е утъпкана от стотици хиляди хора за няколко дни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР